Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Gemista

Gemista

Door: hansgroen

  • Grieks, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-02-2013

Ingrediënten 2 personen


2 grote stevige vleestomaten
2 middelgrote paprika`s
2 middelgrote aardappels
1 kleine ui
1 teentje knoflook
verse peterselie
rijst (ongeveer 8 volle eetlepels)
kopje olijfolie
100 gram feta
peper en zout


Gemista
Gemista

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Snijd een kapje van de tomaten en paprika`s af en bewaar ze
Hol de tomaten uit en bewaar de pulp
Snipper de ui
Snipper het teentje knoflook
Verwarm een scheutje olijfolie in de Koekenpan
Fruit de ui en de knoflook
Voeg de rijst toe en een beetje zout
Schep het mengsel een paar maal om en voeg wat peper toe
Voeg een half glas water toe
Laat dit mengel onder voordurend roeren 3 minuutjes koken
Neem de koekenpan van het gas en voeg de peterselie en tomatenpulp toe
Verpulver de feta in het mengel en meng het goed door elkaar
Doe een beetje olijfolie in een ovenschaal en leg hier de uitgeholde tomaten en paprika`s in
Vul ze met het mengel (Laat een beetje ruimte over omdat de rijst gaat uitzetten)
Giet een beetje water in elke tomaat en paprika
Leg de kapjes er weer op
Schil de aardappels en snij ze in blokjes van ongeveer 3 cm
Leg de aardappelpartjes om de tomaten en paprika`s
Besprenkel alles met wat olijfolie
Laat het gerecht gaar worden in de oven in ongeveer 45 minuten

Serveertip

De Griekse benaming van dit gerecht is gemista.
Het is vaak lastig om de juiste hoeveelheid vulling te maken. Ik zorg er altijd voor dat ik een kleine tomaat of paprika extra heb die ik kan vullen met de overgebleven vulling.
Behalve tomaten en paprika`s kun je ook andere groentes vullen zoals kleine courgettes of aubergines
ook lekker om samen met de ui en knoflook een handje gehakt mee aan te fruiten
Dit gerecht blijft zeker 2 dagen goed in de koelkast.
In de magnetron zijn ze in een paar minuutjes opgewarmd. Erg makkelijk als je onverwachts visite krijgt.
Kali Orexi! (vertaald: Eet smakelijk!)

Bron

Http://www.eleveldsteenwijk.nl/index.php?menu_id=700&zoeken=gemistaInfoyo/Changy



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hansgroen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top