Fijne linzen met runder- of varkenssaucijzen/worstjes
- Engels, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Heerlijke linzenstoof met goede smaak - en belangrijk: Niet vet
Ingrediënten 4 personen
4 runder- of varkenssaucijzen175 gram kleine (bijv. Du Puy) linzen
1 grote ui, gehakt
2 tenen knoflook, gekneusd of gehakt
25 gram boter of margarine (kan je weglaten)
2 el neutrale olie
1 blik tomaten in stukjes - 400gr
1,5 theelepel suiker
1 eetlepel verse thijm
1 laurierblad, zout, peper
Benodigdheden
Koekenpan, pan en een casserole of iets dergelijksVoorbereiding
Begin met de linzen (eventueel vantevoren): wassen en zonder zout zachtjes koken 30 minuten in ca 0,8 l water. Als je het vantevoren doet kan je ca 10 minuten koken en dan ca 1,5 uur wegzetten in een `hooikist` (denk aan radiator)
Hak ui en knoflook.
Bereidingswijze
Bak de saucijzen kort bruin in de koekenpan in wat olie. Leg ze in de casserole.
Bak vervolgens ui en knoflook in de koekenpan. Voeg tomaten toe, thijm, laurier, peper en wat zout en laat wat vocht verdampen.
Leg ze in de casserole bij de worst.
Voeg linzen (met weinig vocht) toe aan het tomatenmengsel en laat heel zachtjes pruttelen, 30 minuten.
Bron
Delia Smith
Serveertip
Lekker met wat brood of rijst - nog lekkerder met een frisse sla