1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Loempia
  5. Loempia

Loempia

Door: willeke_

  • Indonesisch,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-02-2013

Ingrediënten


Vulling:
500 gram kip
1 teentje knoflook
2 uien
1/2 theel.koenjit
stukjes bamboe
1 preitje
500 gram taugee
beetje witte kool
bouillon blok.

velletjes:
water
bloem
en ei


Loempia
Loempia
Loempia
Loempia

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kippenvlees gaar koken/bakken, en in kleine stukjes snijden.
alle andere ingredienten ook snijden in kleine stukjes.

Bereidingswijze

VULLING:
Kip in olie iets bakken, en knoflook toevoegen.
Goed roeren, en dan de uien toevoegen.
Even laten bakken en dan de bamboe, prei en witte kook, taugee en het bouillon blok toevoegen.
Alles aanbakken en dan de rest van de kruiden toevoegen.

VELLETJES:
maak een pannenkoek beslag van bloem water en ei, en maak er hele dunne velletjes van,
die aan de binnenkant bijna niet verkleurd zijn.

LOEMPIA MAKEN:
leg een velletje op een met bloem bestoven aanrecht.
leg een hoopje vulling in het midden en vouw een loempia van het velletje.
Plakken geklutst ei.
Hierna bakken in een pan met hete olie.

Bron

Http://receptenboek.com/



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top