Supersnelle pruimentaart met kruimels, amandelen en amaretto

  • Duits, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-02-2013
  • Supersnelle pruimentaart met kruimels, amandelen en amaretto

    Supersnelle pruimentaart met kruimels, amandelen en amaretto

    Supersnelle pruimentaart met kruimels, amandelen en amaretto

  • Supersnelle pruimentaart met kruimels, amandelen en amaretto

    Supersnelle pruimentaart met kruimels, amandelen en amaretto

    Supersnelle pruimentaart met kruimels, amandelen en amaretto

Uitgenodigd op de koffie bij de buren (Kaffee und Kuchen!). Zelf snel een lekker taartje gebakken van de pruimen (kwetsen) die ik had ingevroren eind vorige zomer. De taart was verukkelijk! In de taart zit geen boter, maar hij wordt gebakken met zonnebloemolie.

Natuurlijk een eigen draai gegeven aan het eigenlijke recept. De amaretto, de custard en de amandelschaafsel was mijn eigen inbreng.
Je kunt hiervoor ook pruimen uit een pot (goed uitgelekt) of gedroogde pruimen gebruiken. Ik zou de gedroogde pruimen dan een nachtje voorweken, bijvoorbeeld in de amaretto. (Kan ook in appelsap of water!) Ik heb de taart afgelopen zondag weer gebakken. Weer een succes!
De taart is met stukjes appel ook heel lekker denk ik!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Plm. 600 gram blauwe pruimen (ik gebruik het liefst kwetsen omdat ze niet zo veel vocht bevatten)
1 eetlepel custard (evt. bloem of maïzena)
175 gram magere kwark
6 eetlepels melk
6 eetlepels zonnenbloemolie
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 mespunt zout
300 gram bloem
1 zakje bakpoeder
1 eidooier
200 gram amandelschaafsel
(eventueel een flinke scheut amaretto)
Poedersuiker om te bestrooien
Boter voor de vorm
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 348,60 kcal
Koolhydraten 39,59 g
Eiwitten 8,78 g
Vetten 15,81 g
Benodigdheden
springvorm 26 cm
bakpapier (niet echt nodig)
mixer of keukenmachine
kommen
weegschaal

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden. Springvormbodem met bakpapier bekleden. Rand invetten en met bloem bestuiven. (Je kunt ook de hele vorm invetten en met bloem bestuiven).
Pruimen halveren. Pit verwijderen en pruimen in vieren snijden. (Ik had pruimen uit de vriezer!)
Van bloem, bakpoeder, kwark, melk, zonnebloemolie, 50 gram suiker, vanillesuiker en zout het deeg kneden. Je krijgt dan een heerlijk luchtig deeg.
Hiermee de springvormbodem en rand bekleden.
Helft van de amandelen over de bodem strooien.
Pruimen mengen met het custardpoeder.
Over het amandelschaafsel in de vorm verdelen.
Eidooier, amaretto, suiker en rest amandelen door elkaar roeren. Hiervan vlokken over de pruimen verdelen. Rand iets over de pruimen vouwen.

Bereidingswijze

Taart iets onder het midden in de voorverwarmde oven 30 - 40 minuten bakken. Mocht de rand te donker worden, taart dan afdekken met bakpapier.

Bron

aangepast recept Lecker.de

Serveertip

Taart bestrooien met poedersuiker en serveren met stijf geslagen slagroom.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 13-02-2013

Nav opmerking Jeroenloyen: [b]Je kunt hiervoor ook pruimen uit een pot (goed uitgelekt) of gedroogde pruimen gebruiken. Ik zou de gedroogde pruimen dan een nachtje voorweken, bijvoorbeeld in de amaretto. (Kan ook in appelsap of water!) Ik heb de taart afgelopen zondag weer gebakken. Weer een succes! [/b]

Jeroenloyens avatar
Jeroenloyens 12-02-2013

Loijkt me heerlijk. Ga hem komend weekend maar eens proberen. Kan je ook gedroogde pruimen gebruiken of dienen ze vers te zijn??

Jeroenloyens avatar
Jeroenloyens 12-02-2013

Loijkt me heerlijk. Ga hem komend weekend maar eens proberen. Kan je ook gedroogde pruimen gebruiken of dienen ze vers te zijn??

Jeroenloyens avatar
Jeroenloyens 12-02-2013

Loijkt me heerlijk. Ga hem komend weekend maar eens proberen. Kan je ook gedroogde pruimen gebruiken of dienen ze vers te zijn??

alidada avatar
alidada 04-02-2013

Ziet er heerljk uit Petra, neem hem graag van je mee. [br] Groetjes, Louise

willeke_ avatar
willeke_ 02-02-2013

Wat een heerlijke taart lijkt me dat ! Neem hem dan ook mee Petra ! Groetjes Willeke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten