1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Net even anders: Romige stamppot rode bietjes met gember

Net even anders: Romige stamppot rode bietjes met gember

Door: pwiggers

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2013

Ingrediënten 2 personen


500 gram kruimig kokende aardappelen
500 gram gekookte rode bietje
zout, peper
1 goudreinet
2 middelgrote uien
150 gram spekreepjes 0f meer naar smaak
3 gezoete gemberbolletjes (zonder sap!)
100 gram roomkaas
flinke eetlepel mosterd
1 eetlepel (wijn)azijn
1/2 eetlepel honing of 2 theelepels suiker
(eventueel wat veldsla)


Verder heb je nodig


Aardappelstamper
koekenpan
pan
rasp

Stamppot rode bietjes met gember

Echt lekker!

Echt lekker!

Heerlijk stamppotje van rode bietjes met appel, gebakken uien, spekreepjes, gemberbolletjes, roomkaas en mosterd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen, was ze en snij ze in stukken.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukken.
Snij de gember fijn.
Pel en snipper de uien.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in water met zout gaar. Voeg de laatste 10 minuten de appelstukjes toe. Giet het vocht af en laat de aardappelen nog even droog stomen. Stamp de aardappelen met de roomkaas fijn.
Voeg de geraspte bietjes, gebakken uien, gember, azijn, mosterd en honing of suiker toe. Roer alles goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.
Rasp de bietjes grof.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig en bruin. Haal ze uit de pan en bak in het overgebleven vet de uisnippers lichtbruin.
Ook voor de kleur heb ik - nadat de stamppot klaar was - er nog wat gesneden veldsla door gedaan.

Serveertip

Lekker met een stukje rundvlees, speklapje, karbonade of gehaktbal.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top