2 blikjes linzen (à plm. 340 gr) of 250 gram linzen zelf koken volgens gebruiksaanwijzing op het pak (plm. 20 min koken!)
4 plakken serranoham, Parmaham of andere rauwe ham
1/2 gele paprika
3 tomaten (ontveld, pitjes verwijder en in stukje gesneden) of 3 gedroogde tomaten op olie( in reepjes gesneden)
1/2 eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel olijfolie of olie van gedr. tomaten
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
50 gram feta in kleine blokjes
2 eetlepels (witte) balsamico-azijn
1 eetlepel vloeibare honing
gehakte peterselie
Wok
Heerlijk snel en verrukkelijk van smaak. Heb je weinig tijd dan komt dit heel goed van pas. Super gezond!
Ik heb deze keer blikjes linzen gebruikt omdat ik weinig tijd had (Bonduelle!)
maar zelf gekookt nog lekkerder!
Je kunt dit natuurlijk ook met andere peulvruchten maken.
Kook de linzen of laat de linzen uit blik goed uitlekken en afspelen.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snij de ham in reepjes.
Maak de paprika schoon en snij deze in stukjes.
Verhit de olie in de wok. Bak hierin eerst de reepjes ham kanpperig. Haal ze uit de wok.
Bak in het overige vet de ui en de knoflook glazig. Voeg de paprika en de tomaten toe en bak even mee. Doe de linzen erbij en warm alles goed door. Maak op smaak met de oregano, balsamico-azijn en honing. Doe dan de reepjes ham en de blokjes feta erdoor. Nogmaals goed doorwarmen. Wat peterselie erop en smullen maar.
Lekker met een salade.
riawes 18-03-2013
Petra je recept meegenomen.
Groet ria
evdk 18-03-2013
heerlijk! (wel maar één blikje linzen genomen, was genoeg voor ons)
Purrie 28-02-2013
Ik ben dol op linzen dus ik ga het zeker een keer maken! Dank voor dit recept!
alidada 03-02-2013
Op je foto ziet er al heerlijk uit Petra dus dit ga ik binnenkort eens maken.
Groetjes, Louise
Fressnapf 03-02-2013
Ik weet niet hoe je er op komt Petra, maar dit lijkt me vreselijk lekker en is nog super gezond ook! Je kunt hier ook alle kanten mee op. Ik probeer het. Grt. Alex.