Pasta met kip à la Romana

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-02-2013
  • Pasta met kip à la Romana

    Pasta met kip à la Romana

    Pasta met kip à la Romana

  • Pasta met kip à la Romana

    Pasta met kip à la Romana

    Pasta met kip à la Romana

Een verrukkelijke pastschotel met een bijzondere smaak door de marsala die eraan wordt toegevoegd. Je kunt hiervoor natuurlijk ook een niet te droge wijn of sherry gebruiken, maar dan wordt de smaak iets anders. Wij hebben dit met elleboogjes macaroni gegeten, maar met een andere soort pasta misschien nog lekkerder!
Wij hebben hiervan gesmuld!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram kipfilet
2 eetlepels olijfolie of olie van de gedroogde tomaten (nog lekkerder!)
Plm. 75 gram Parmaham in reepjes gesneden
3 blaadjes salie of 2 theelepels gedroogde salie
zout, peper
400 gr macaroni of andere pasta
250 gram champignons
plm. 4 (half) gedroogde tomaten (op olie, goed uitgelekt en in smalle reepjes gesneden)
1/8 liter marsala wijn (zoete wijn!)
kippenbouillontablet
200 ml kookroom of room culinair
gerapste Parmezaanse kaas
1 eetlepel gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok of grote koekenpan
pan voor de pasta

Bereidingswijze

Kook de macaroni of pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak beetgaar.
Snij de kipfilet in smalle reepjes.
Maak de champignons schoon.
Snij grote champingnons in vieren, laat kleintjes heel.
Verhit de olie in de wok of grote koekenpan.
Bak hierin de kip in gedeelten snel lichtbruin en gaar. Haal de kip uit de pan.
Bak in de overgebleven olie de champignons lichtbruin.
Voeg de reepjes Parmaham toe en bak deze even mee.
Doe nu gedroogde tomaten erbij.
Blus af met de marsala. Laat even inkoken.
Voeg de room toe en laat dit wat inkoken.
Kruid de saus met de verkruimelde bouillontablet.
Voeg nu de kipstukjes toe en warm het geheel goed door.
Roer de peterselie door de saus.

Bron

Aangepast recept Lecker.de

Serveertip

Lekker met macaroni of andere pasta en wat geraspte Parmezaanse kaas

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 15-11-2020

Fijn om te horen Annabel dat de pasta bij jullie in de smaak is gevallen. Dank je wel voor je reactie bij het recept. Groetjes, Petra

AnnabelR avatar
AnnabelR 13-11-2020

We hebben heerlijk gegeten. I.p.v. salie , gedr.basilicum gebruikt. En geen marsala maar gewone witte wijn. Voor herhaling vatbaar!

Fressnapf avatar
Fressnapf 03-02-2013

Dit lijkt me ook heerlijk Petra en wil ik wel eens proberen. Lijkt me zalig, dat mengsel, voor over de macaroni of gewoon gekookte basmatirijst. Goed bedacht met die Parmaham, wordt het alleen maar lekkerder van. Wordt getetst. Groetjes Alex.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten