1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Kalkoen
  5. Gegrilde kalkoen met salade en pastinaakfrietjes

Gegrilde kalkoen met salade en pastinaakfrietjes

Door: deonart

  • Multi-cultureel,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2013

Ingrediënten 2 personen


1 Rode ui
1 Granaatappel
3 Pastinaak
360 g Vastkokende aardappel
1 Knoflook (teen)
250 g Kalkoenfilet
150 g Cherrytomaten
80 g Mesclun (gemengde sla)
3 e Olijfolie
3 t Gedroogde rozemarijn
1 e Witte balsamicoazijn
2 e Sinaasappelsap
Peper & zout


Gegrilde kalkoen met salade en pastinaakfrietjes
Gegrilde kalkoen met salade en pastinaakfrietjes
Gegrilde kalkoen met salade en pastinaakfrietjes
Gegrilde kalkoen met salade en pastinaakfrietjes
Gegrilde kalkoen met salade en pastinaakfrietjes
Gegrilde kalkoen met salade en pastinaakfrietjes
Gegrilde kalkoen met salade en pastinaakfrietjes

ingrediŽnten

ingrediŽnten

Heel lekker van smaak pastinaak en aardappel oven frietjes, gegrilde kalkoen en een verrassende gemengde sla met een dressing van o.a. granaatappel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 220 graden en kook 200 ml water per persoon in de pan met deksel.
2. Was de aardappelen en pastinaak grondig. Schil de pastinaak, snijd in de lengte doormidden envervolgens in
dunne frites. Snijd de aardappelen ook in dunne frites. Kook alle frites gedurende 5 minuten in het kokende water, giet daarna af en droog grondig in een schone theedoek. Snijd ondertussen de knoflook fijn of gebruik hiervoor de knoflookpers.
3. Leg de aardappel- en de pastinaakfrites in de ovenschaal met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie, rozemarijn,knoflook, peper en zout en bak 30 minuten in de oven of tot de frites
goudbruin kleuren. Schep regelmatig om.
4. Snijd de kalkoenfilet doormidden in reepjes en wrijf de reepjes in met een beetje olijfolie, peper en zout en grill deze in de grillpan in ongeveer 4 - 5 minuten gaar.
5. Was de cherrytomaatjes en halveer deze. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Snijd de granaatappel in kwarten en lepel de pitjes eruit. Meng in een mengkom 1 el granaatappelpitjes per persoon met de andere helft van de olijfolie, de witte balsamicoazijn en sinaasappelsap tot een dressing.
6. Meng de mesclun met de cherrytomaatjes, rode ui en de dressing in de saladekom. Serveer met de aardappel- en pastinaak frites en gegrilde kalkoen reepjes.

Bron

HelloFresh



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top