Heerlijke gepaneerde karbonades uit de oven blijven lekker mals

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2013
  • Heerlijke gepaneerde karbonades uit de oven blijven lekker mals

    Heerlijke gepaneerde karbonades uit de oven blijven lekker mals

    Heerlijke gepaneerde karbonades uit de oven blijven lekker mals

Heel lekker en super gemakkelijk.
De karbonades blijven heel sappig en krijgen toch een lekker korstje in de oven.
Zorg voor wat lekkere pittige kruiderij en je zit echt te smullen!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 niet te dunne rib- of haaskarbonaders
peper, zout
gesmolten boter of olie
kruiden naar eigen smaan (bijv. pittige paprikapoeder, chilipoeder, mosterd of wat je zelf lekker vindt)
bloem of maizena
1 los geklopt ei
paneermeel of gedroogd broodkruim (nog lekkerder)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 584,42 kcal
Koolhydraten 54,44 g
Eiwitten 44,80 g
Vetten 19,95 g
Benodigdheden
Ovenschaal
borden om te karbonades te paneren
schaaltje of pannetje om de boter te smelten

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Verwarm de olie of de boter en giet dit in je ovenschaal. (Er moet een dun laagje in komen dus de hoeveelheid is afhankelijk van je ovenschaal).
Kruid de karbonades naar eigen idee.
Haal de karbonades eerst door bloem, dan door ei en dan door paneermeel (aan beide zijden)

Bereidingswijze

Leg de karbonades in de ovenschaal.
Zet ze in het midden van de warme oven. Bak de plm. 10 minuten tot je ziet dat de korst bruin wordt. Draai de karbonades dan voorzichtig om en zet ze nogmaals 10 minuten in de oven.

Bron

Internet

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen en sla of een andere lekkere groente

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 09-03-2020

Wat fijn dat de karbonades zo in de smaak zijn gevallen Rob. Altijd leuk om te horen. Dank je wel voor je reactie bij mijn recept. Fijne dag nog en groetjes. Petra

RobQuebec avatar
RobQuebec 07-03-2020

We hebben dit van de week gemaakt en het smaakt heerlijk.

pwiggers avatar
pwiggers 28-11-2019

Graag gedaan Jos, ik krijg ook weer trek in deze lekkere gepaneerde karbonades. Zeker met jouw bijgerechten. Bedankt voor je reactie, groetjes, Petra

professoroud avatar
professoroud 23-11-2019

Heel lekker; super fijn dat ze zo sappig blijven (heb zo vaak last van droge ribkarbonades). Ik had er gebakken aardappeltjes, sperziebonen en een mosterdsausje bij. Ga ik vaker maken, dank je wel Petra!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten