Heerlijke gepaneerde karbonades uit de oven blijven lekker mals
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 01-02-2013
Heel lekker en super gemakkelijk.
De karbonades blijven heel sappig en krijgen toch een lekker korstje in de oven.
Zorg voor wat lekkere pittige kruiderij en je zit echt te smullen!
Ingrediënten 2 personen
2 niet te dunne rib- of haaskarbonaderspeper, zout
gesmolten boter of olie
kruiden naar eigen smaan (bijv. pittige paprikapoeder, chilipoeder, mosterd of wat je zelf lekker vindt)
bloem of maizena
1 los geklopt ei
paneermeel of gedroogd broodkruim (nog lekkerder)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 584,42 kcal |
Koolhydraten | 54,44 g |
Eiwitten | 44,80 g |
Vetten | 19,95 g |
Benodigdheden
Ovenschaalborden om te karbonades te paneren
schaaltje of pannetje om de boter te smelten
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Verwarm de olie of de boter en giet dit in je ovenschaal. (Er moet een dun laagje in komen dus de hoeveelheid is afhankelijk van je ovenschaal).
Kruid de karbonades naar eigen idee.
Haal de karbonades eerst door bloem, dan door ei en dan door paneermeel (aan beide zijden)
Bereidingswijze
Leg de karbonades in de ovenschaal.
Zet ze in het midden van de warme oven. Bak de plm. 10 minuten tot je ziet dat de korst bruin wordt. Draai de karbonades dan voorzichtig om en zet ze nogmaals 10 minuten in de oven.
Bron
Internet
Serveertip
Lekker met gebakken aardappelen en sla of een andere lekkere groente
Laatste reacties
Wat fijn dat de karbonades zo in de smaak zijn gevallen Rob. Altijd leuk om te horen. Dank je wel voor je reactie bij mijn recept. Fijne dag nog en groetjes. Petra
We hebben dit van de week gemaakt en het smaakt heerlijk.
Graag gedaan Jos, ik krijg ook weer trek in deze lekkere gepaneerde karbonades. Zeker met jouw bijgerechten. Bedankt voor je reactie, groetjes, Petra
Heel lekker; super fijn dat ze zo sappig blijven (heb zo vaak last van droge ribkarbonades). Ik had er gebakken aardappeltjes, sperziebonen en een mosterdsausje bij. Ga ik vaker maken, dank je wel Petra!!