Pindasaus voor bij de sate Babi

  • Indonesisch,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 01-02-2013

Dit recept heb ik ooit gevonden in een boodschappenkarretje.
Het handschrift leek alsof het was van iemand die verstand heeft van de Indische keuken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* Pindakaas
* Heet water
* 3 à 4 blaadjes daon djeroek nipis (citrusvrucht, dus mogelijk te vervangen door 3 à 4 el citroenrasp)
* Rode lombok/rawit
* Rode uien (4 sjalotten)
* 4 el ketjap
* Djeroek sap (te vervangen door limoensap)
* Suiker naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Snijdt de blaadjes daon djeroek, de lombok en uien fijn
- Meng de fijngesneden ingrediënten met de ketjap, djeroek sap en suiker
- Meng de pindakaas met het hete water tot de pindakaas vloeibaar is.
- Meng vervolgens de pindakaas met de ketjapsaus

Serveertip

Lekker bij de Sate Babi

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten