Pindasaus voor bij de sate Babi
- Indonesisch,
- > 120 min.
- Geplaatst op 01-02-2013
Dit recept heb ik ooit gevonden in een boodschappenkarretje.
Het handschrift leek alsof het was van iemand die verstand heeft van de Indische keuken.
Ingrediënten 4 personen
* Pindakaas* Heet water
* 3 à 4 blaadjes daon djeroek nipis (citrusvrucht, dus mogelijk te vervangen door 3 à 4 el citroenrasp)
* Rode lombok/rawit
* Rode uien (4 sjalotten)
* 4 el ketjap
* Djeroek sap (te vervangen door limoensap)
* Suiker naar smaak
Bereidingswijze
- Snijdt de blaadjes daon djeroek, de lombok en uien fijn
- Meng de fijngesneden ingrediënten met de ketjap, djeroek sap en suiker
- Meng de pindakaas met het hete water tot de pindakaas vloeibaar is.
- Meng vervolgens de pindakaas met de ketjapsaus
Serveertip
Lekker bij de Sate Babi
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties