Varkenshaas met Italiaanse vulling uit de oven
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
OVEN:
BRAADSLEDE:
PANNETJE:
Aluminium folie:
Ingrediënten 4 personen
=2 Varkenshaasjes,=1 el Olijfolie. = 1-2 ge-
roosterde paprtika,
fijngehaskt.
=4 plakjes Katenspek,fijnge-
sneden.= 2 tl Pesto,
=200 ml Room.
Bereidingswijze
*Snijd de varkenshaasjes aan
de bovenkant over de hele
lengte in tot 1 cm van de
onderkant.Bestrijk de vark-
enshaasjes rondom met olie,
strooi er peper en zout over
en leg ze in een braadslede.
Duw de inkeping in de vark-
enshaasjes iets verder open.
*Meng de paprika`s en bacon
met de pesto.Stop de vulling
in de opening van het vlees.
Bewaar tot gebruik in de
koelkast.
*Neem het vlees 1 uur voor
het serveren uit de koelkast.
Verwarm de electrische oven
voor op 200 gr.C.Zet de
schaal met varkenshaasjes
5 min.in de oven.Verlaag de
temperatuur naar 125 Gr.C.
en laat het vlees in 25 min.
gaar worden.
*Schenk het braadvocht in een
pannetje.Dek de braadslede af
met aluminiumfolie en laat
het vlees 5-10 min.rusten,
*Schenk de kookroom bij het
braadvocht en breng de saus
aan de kook.Proef en breng
eventueel op smaak met extra
pesto.Snijd het vlees in
plakken en lepel de saus
erover.
Bron
©
Serveertip
Lekker erbij:Tagliatelle en
Brocolli.