Vegetarisch saucijzenbroodje

  • Vegetarisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2013
  • Vegetarisch saucijzenbroodje

    Vegetarisch saucijzenbroodje

    Vegetarisch saucijzenbroodje

  • Vegetarisch saucijzenbroodje

    Vegetarisch saucijzenbroodje

    Vegetarisch saucijzenbroodje

  • Vegetarisch saucijzenbroodje

    Vegetarisch saucijzenbroodje

    Vegetarisch saucijzenbroodje

  • Vegetarisch saucijzenbroodje

    Vegetarisch saucijzenbroodje

    Vegetarisch saucijzenbroodje

Een saucijzenbroodje met vegetarisch gehakt -> een vegetarisch saucijzenbroodje.
Het idee is eigenlijk hetzelfde als een vlees saucijzenbroodje maar dan met vegetarisch gehakt.
Gerechtjes als deze heeft mijn vriendin het liefst zo simpel mogelijk,
mocht je zelf toch net wat meer bijzonder willen maken
is dit gerecht makkelijk uit te breiden door 1 of 2 extra ingrediënten toe te voegen,
dit kan bijvoorbeeld ui of champignon zijn of een groente, maar net wat je lekker vindt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 bladerdeeg plakjes (diepvries)
150 gr vegetarisch gehakt
1 ei
½ tl sambal (optioneel)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 92,79 kcal
Koolhydraten 5,47 g
Eiwitten 8,88 g
Vetten 3,28 g

Bereidingswijze

1) Haal de bladerdeeg plakjes uit de diepvries en laat ze ontdooien.
2) Zet de oven op stand "hete lucht", 200 graden.
3) Doe het ei in een kom en kluts het door elkaar.
4) Doe het vegetarisch gehakt in een andere kom en voeg ongeveer 1/2 van het ei toe en roer het door elkaar.

5) Voeg de sambal en/of eventueel andere vulling toe aan het gehakt (zie tips) en roer alles door elkaar.
6) Verdeel het mengsel over de 4 bladerdeeg bladen
7) Maak de rand naast het gehakt nat zodat dit fungeert als kleefrand.
8) Vouw het bladerdeeg dicht en duw met een vork het bladerdeeg aan . Bestrijk de saucijzen met het overgebleven ei (je hoeft het ei niet op te maken.)

9) Zet de saucijzenbroodjes zo`n 20 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Bron

yourcooking.nl/

Serveertip

Tips

Je kunt bij het gehakt ook ingrediënten als kleine ui fijn gesneden of een paar fijn gesneden champignons toevoegen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten