Nasi Keboeli met Ajam Kerrie
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 31-01-2013
Ingrediënten 2 personen
Voor de Nasi KeboeliIngrediënten:
1/2 pak rijst (200 gram),
1 ei,
250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek,
1 ui,
2 teentjes knoflook,
1 theelepel sambal,
ketoembar,
kaneel,
kruidnagelpoeder,
nootmuskaat,
1 prei
Voor de Ajam Kerrie
Ingrediënten:
2 kipfilets,
1 ui,
2 teentjes knoflook,
1 theelepel sambal,
koenjit,
laos,
djinten,
gemberpoeder,
200 ml kokosmelk,
2 maggiblokjes,
Bereidingswijze
Nasi Keboeli
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen.
Kluts 1 ei en roer dit door de koude rijst.
Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui,
2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat tot de ui zacht is.
Voeg 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak even mee.
Voeg de rijst toe en warm het geheel al roerend goed door op hoog vuur.
Ajam Kerrie
Bak 1 kleine gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal toe.
Roerbak tot de ui zacht is.
Voeg naar smaak koenjit, laos, djinten en ketoembar toe en bak even mee.
Snij ondertussen 2 kipfilets in blokjes.
Voeg de kipfiletblokjes toe en bak het bruin.
Voeg 200 ml kokosmelk en 2 verkruimelde maggiblokjes toe.
Breng al roerende aan de kook en laat het vervolgens
10 minuten op laag vuur pruttelen.
Bron
brutsellog.nl/
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties