Andijviestamppot met oma`s gehaktbal

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2013
  • Andijviestamppot met oma`s gehaktbal

    Andijviestamppot met oma`s gehaktbal

    Andijviestamppot met oma`s gehaktbal

Dit is een recept van HelloFresh. HelloFresh maakt elke week nieuwe recepten en bezorgt alle ingrediënten die hiervoor nodig zijn bij mensen thuis. HelloFresh zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke manier gevarieerd en gezond eet. Kijk voor meer informatie op www.hellofresh.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 sjalotjes
2 eieren
2 kroppen andijvie
2 tenen knoflook
500 g rundergehakt
1000 g Eigenheimer aardappels
1 beschuit
180 g bakboter
4 laurierbladeren
2 el olijfolie
Scheutje melk
Peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1016,00 kcal
Koolhydraten 60,39 g
Eiwitten 37,40 g
Vetten 66,56 g
Benodigdheden
Garde
Kleine kom
Grote kom
Braadpan
Pan met deksel
Koekenpan
Vergiet
Stamper

Bereidingswijze

1. Pel de sjalotten en snijd fijn. Klop het ei los met een garde in een kleine kom.

2. Meng vervolgens in een grote kom het rundergehakt met het losgeklopte ei en de helft van de fijngesneden sjalotjes. Verkruimel daarna de beschuit boven de kom. Breng het rundergehakt op smaak met versgemalen peper en zout. Meng alles goed en draai de gehaktballen.

3. Smelt de bakboter in de braadpan en braad de gehaktballen op hoog vuur aan. Keer deze na enkele minuten om en draai het vuur laag. Voeg de laurierbladeren toe en braad de gehaktballen op laag vuur gedurende 25 minuten. Keer regelmatig om.

4. Schil de aardappelen en snijd doormidden. Kook in ruim water in de pan met deksel in ongeveer 15 minuten gaar en giet af.

5. Snijd de andijvie in reepjes en was met ruim water in een vergiet. Pel de knoflook en snijd fijn.

6. Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de knoflook toe en bak de andere helft van de sjalotjes glazig. Voeg de andijvie toe en bak 1 minuut mee en zet daarna het vuur uit.

7. Stamp de aardappelen met een scheut melk tot een smeuïge puree. Meng de andijvie met sjalotjes en knoflook door de puree en breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

8. Serveer de andijviestamppot met de gehaktballen.

Laatste reacties

johhny_sins avatar
johhny_sins 03-03-2022

nah fam

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten