Entrecôte met paprikarisotto en oregano

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Entrecôte met paprikarisotto en oregano

    Entrecôte met paprikarisotto en oregano

    Entrecôte met paprikarisotto en oregano

Dit is een recept van HelloFresh. HelloFresh maakt elke week nieuwe recepten en bezorgt alle ingrediënten die hiervoor nodig zijn bij mensen thuis. HelloFresh zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke manier gevarieerd en gezond eet. Kijk voor meer informatie op www.hellofresh.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 rode paprika`s
5 sjalotten
12 takjes verse oregano
300 g risotto
300 ml droge witte wijn
4 Duroc entrecôte
1000 ml kippenbouillon
3 el olijfolie
Peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 775,08 kcal
Koolhydraten 33,72 g
Eiwitten 58,21 g
Vetten 37,71 g
Benodigdheden
Maatbeker
Grillpan
Wok of hapjespan
Houten roerlepel

Voorbereiding

1. Kook water en bereid de kippenbouillon door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in het kokend water.

Bereidingswijze

2. Halveer de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd iedere helft weer doormidden. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en grill de paprika (zonder olijfolie) gedurende 5 minuten per kant, of tot er mooie grillstrepen ontstaan.

3. Pel vervolgens de sjalotten en snijd deze zo fijn mogelijk. Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de sjalotsnippers 1 minuut op laag vuur of tot deze glazig kleuren. Pluk ondertussen de oreganoblaadjes van de takjes en bak mee met de sjalotsnippers.

4. Zet het vuur halfhoog, voeg de risotto toe en meng alles gedurende 1 minuut goed door met een houten lepel. Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat al roerend verdampen.

5. Vanaf hier duurt het bereiden van de risotto nog 15 tot 20 minuten. Voeg steeds 0,5-1 soeplepel bouillon toe aan de risotto en laat deze de bouillon al roerende opnemen. Roer ook goed over de bodem en de zijkanten van de pan.

6. Haal vervolgens de paprika uit de grillpan, verwijder indien nodig de zwarte delen en snijd de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe aan de risotto en roer goed door. Ga continu door met het bijschenken van de bouillon.

7. Proef of de risotto gaar is. Deze moet zacht zijn van buiten en nog een lichte bite hebben van binnen. Wanneer de risotto klaar is (de bouillon hoeft niet per se op te zijn) mag je deze laten rusten.

8. Zet ondertussen de grillpan terug op middelhoog vuur, besmeer de Duroc entrecôte met olijfolie, peper en zout naar smaak en grill beide kanten in ongeveer 7 minuten gaar.

Serveertip

9. Verdeel de gegrilde paprikarisotto over de borden en serveer de Duroc entrecôte ernaast.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

HelloFresh avatar
HelloFresh

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten