1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Risotto
  5. Risotto met mini pattissons en paddenstoelen

Risotto met mini pattissons en paddenstoelen

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2013

Ingrediënten 4 personen


4 mini pattissons
2 courgette
1 citroen
400 g risottorijst
80 g geraspte Parmezaanse kaas
300 g kastanjechampignons
1000 ml groentebouillon
80 g roomboter
Peper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


Rasp
2x kookpan
Koekenpan


Risotto met mini pattissons en paddenstoelen

Een lekker, gezond en gemakkelijk recept van HelloFresh. Meer informatie op www.hellofresh.nl

Een lekker, gezond en gemakkelijk recept van HelloFresh. Meer informatie op www.hellofresh.nl

Dit is een recept van HelloFresh. HelloFresh maakt elke week nieuwe recepten en bezorgt alle ingrediënten die hiervoor nodig zijn bij mensen thuis. HelloFresh zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke manier gevarieerd en gezond eet. Kijk voor meer informatie op www.hellofresh.nl

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Kook een ruime hoeveelheid water voor de bereiding van de bouillon en het blancheren van de groenten.

Bereidingswijze

2. Was de citroen grondig en rasp ongeveer een halve theelepel van de schil per persoon, met een fijne rasp. Was de mini pattissons en courgette. Snijd de mini pattissons in achten. Snijd de courgette in 3 gelijke stukken en haal de schil van de courgette er in de lengte af. Snijd deze schil in smalle reepjes en snijd vervolgens de courgette in blokjes.

3. Blancheer de mini pattissons en blokjes courgette in ongeveer 4 minuten in kokend water en spoel vervolgens af met koud water.

4. Bereid de groentebouillon door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water.

5. Smelt de helft van de roomboter in een kookpan, voeg de risottorijst toe en roer goed door tot alle rijstkorrels vettig zijn. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe aan de risottorijst en blijf roeren, tot de risotto deze heeft opgenomen. Blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is. Deze is gaar als de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Voeg tot slot de citroenrasp en geraspte Parmezaanse kaas toe (houd wat Parmezaanse kaas achter voor de garnering).

6. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in plakken en bak met roomboter in de koekenpan voor ongeveer 5 minuten. Bak de smalle reepjes courgette de laatste minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

7. Maak op het bord een mooie salade van de geblancheerde mini pattisons en courgette. Serveer met de risotto en bestrooi met kastanjechampignons en de Parmezaanse kaas.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van HelloFresh


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van HelloFresh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top