Mollekes overheerlijke gevuld stoofvlees potje

  • Wereld, Feestmaaltijd
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 31-01-2013
  • Mollekes overheerlijke gevuld stoofvlees potje

    Mollekes overheerlijke gevuld stoofvlees potje

    Mollekes overheerlijke gevuld stoofvlees potje

  • Mollekes overheerlijke gevuld stoofvlees potje

    Mollekes overheerlijke gevuld stoofvlees potje

    Mollekes overheerlijke gevuld stoofvlees potje

  • Mollekes overheerlijke gevuld stoofvlees potje

    Mollekes overheerlijke gevuld stoofvlees potje

    Mollekes overheerlijke gevuld stoofvlees potje

Heerlijk gevuld stoofpotje met runderriblappen.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 kg Runderriblappen
250gr spekjes
4 grote uien
500 gr verse champignons
blikje blokjes tomaat in tomatensaus
1 EL bruine basterdsuiker
1 rode paprika
1 gele paprika
350 gr grove wokgroenten
silvo rundvlees kruiden/ of peper en zout.
rundvlees boillon blokje
bakje verse peterselie
4 theelepels paprika poeder.
een klein flesje bruin bier
bloem
boter 40 gr en een eetlepel olie
3 laurierblaadjes
2 teentjes knoflook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 wokpan en een grote pan om alles in te stoven met deksel.

Voorbereiding

Snijd de runderriblappen in blokjes en kruid ze met de kruidenmix voor rundvlees/of gewoon met zout en peper.
laat dit in een bakje op kamer temperatuur komen en de kruiden lekker intrekken.
Maak in de tussen tijd de uien champignons en paprika schoon.
snijd de uien in ringen en de paprika in reepjes.
pers of snijd de knoflook
zet alle benodigdheden klaar.

Bereidingswijze

doe de boter en olie in de pan en bak het vlees met de knoflook om en om 5 minuten op hoog vuur lekker bruin. bestrooi tevens het vlees met wat bloem en roer het om en om in de pan.

voeg nu bij het vlees de paprika toe en zet het vlees op een laag vuur.

pak nu de grote pan erbij en doe hier ook een klein beetje boter en olie in en bak hierin de spekjes en uien, voeg daarna meteen de champignons toe en flink roeren op hoog vuur.voeg dan nu ook de grove wokgroenten toe en 5 min op hoog vuur, goed roeren.
doe nu het vlees en de paprika van de wokpan in de grote pan bij de rest voegen en roer alles goed door elkaar.
voeg nu het blikje tomatenblokjes in tomatensap toe en roer alles lekker door elkaar.voeg nu ook de rundelboillon met heet water(200ml)toe en voeg nu ook het flesje bruin bier toe en goed roeren zodat alles weer kookt en voeg nu een klein beetje bruine basterd suiker toe,voeg tot slot 3 laurierblaadjes toe en doe de deksel op de pan en laat het nu een kleine 2 a 3 uur onder af en toe roeren stoven.
als het bijna klaar is voeg tot slot naar smaak 4 theelepes paprikapoeder toe roer alles nog voorzichtig een keer.Eventueel nog wat aandikken met allesbinder of maizena en garneer het stoofpotje met verse peterselie.
verwijder de laurierbladen en klaar is u heerlijk stoofpotje.

Serveertip

Dit gerecht smaakt lekker bij gekookte aardappelen of gebakken aardappeltjes maar ook bij friet of rijst.


dit kan naar eigen keuze.

Eet smakelijk ! aanvulling of tips zijn van harte welkom!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hyacintje avatar
hyacintje 05-02-2013

Echt heerlijk was het! Bedankt voor het recept.

jena10 avatar
jena10 05-02-2013

Het is juist de bedoeling dat ze suf stoven hihi, voor de saus en smaak. Maar als variatie inderdaad goede tip als je van lekkere knapperige groenten houd. thx voor de tip

caroca avatar
caroca 05-02-2013

Lijkt me lekker, alleen zou ik persoonlijk de groenten pas het laatse half uur meestoven anders zijn ze helemaal suf gekookt.

hyacintje avatar
hyacintje 05-02-2013

Ik ga het meteen vanavond proberen!

jena10 avatar
jena10 04-02-2013

Bedankt voor je reactie en succes met koken. En laat het smaken !

Marionculinair avatar
Marionculinair 04-02-2013

Lijkt me lekker. Neem `m mee, bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten