Brusselse appels
- Nederlands, Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 31-01-2013
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
80 kcal/Eiwit 2 gr/Vet 4 gr/Koolhydraten 9 gr
Ingrediënten 20 personen
3 appels, friszoet en stevig (bijv. Jazz)9 theelepels bosvruchtenjam
200 ml melk
60 gr boter + extra om in te vetten
60 gr bloem, gezeefd
60 gr witte basterdsuiker
4 eieren
Benodigdheden
appelboorovenschaal ca. 20 x 20 cm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor. Snijd de appels horizontaal in 3 plakken en verdeel ze over de ingevette ovenschaal. Schep in het midden van elke plak 1 tl jam. Breng de melk met de helft van de boter in een steelpan aan de kook. Voeg de bloem toe en roer met een garde of houten spatel tot er een soepel deeg ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de boter, de suiker en 1 voor 1 de eieren erdoor. Schenk het deeg over de appels en bak in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en snijd in 20 blokjes. Lekker met poedersuiker en kaneel.
Bron
www.ah.nl
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties