Saté met mango-muntsaus en gebakken rijst
- Chinees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 31-01-2013
Voedingswaarde per persoon:
Eiwit 32 gr/vet 27 gr/koolhydraten 66 gr/kcal 555
Ingrediënten 4 personen
voor de saté:300 gr varkenshaas, in dobbelsteentjes
zout en versgemalen peper
1/2 theelepel kerriepoeder
3 eetlepels arachide- of wokolie
3 spiesen of satéprikkers
voor de mangosaus:
1 mango, geschild, in stukjes
1 sinaasappel, geperst
1 eetlepel honing
125 ml kookroom of kokosmelk
1 eetlepel gehakte verse munt
voor de gebakken rijst:
3 eetlepels wokolie
200 gr diepvries doperwten
300 gr gekookte rijst
200 gr geraspte wortel
Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met zout, peper en kerriepoeder en meng de olie erdoor. Rijg de vleesblokjes aan de spiesen. Verwarm voor de mangosaus de mangostukjes met sinaasappelsap, honing en kookroom. Pureer de saus en schep de munt erdoor. Houd de saus warm zonder te koken. Verhit een grillpan of koekenpan en rooster hierin de saté 8 minuten. Keer regelmatig om. Verhit intussen voor de gebakken rijst de olie in een wok. Giet heet water over de doperwten en laat goed uitlekken. Roerbak de rijst met doperwten en wortel 8 minuten. Serveer de rijst met de saté en de saus.
Bron
www.boodschappen.nl
Serveertip
*Vervang varkenshaas door kip- of kalkoenfilet.
*In plaats van munt is koriander ook erg lekker in de mangosaus.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties