Australische cake

  • Australisch, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 31-01-2013
  • Australische cake

    Australische cake

    Australische cake

Per persoon:
465 kcal/Eiwit 5 gr/Vet 26 gr/Koolhydraten 52 gr

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
100 gr rozijnen (zak 250 gr)
200 gr boter
175 gr witte basterdsuiker
1 bakje kokos (55 gr)
2 eieren
2 eetlepels keukenstroop (pot 500 g)
200 gr zelfrijzend bakmeel
poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier
springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet
satéprikker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Doe de rozijnen in een kom en voeg 500 ml kokend water toe. Laat ze 15 min. wellen. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Meng met een garde de rozijnen, suiker, kokos, eieren, stroop en het meel in een kom. Voeg de boter toe en meng tot een beslag. Schenk het mengsel in de vorm en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Controleer na 30 min. met de sateprikker of de cake gaar is: als de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar. Als dat niet het geval is, bak de cake nog 5 min. Laat afkoelen, bestrooi met poedersuiker en snijd in punten.

Bron

www.ah.nl

Serveertip

*Lekker met slagroom.
*U kunt de cake 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten