TequilaLimeChicken (zoals"vroeger"bij CenterParcs)
- Mexicaans, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 30-01-2013
Hier heb ik best wel een tijdje op zitten broeden, en wat kwam eruit...........tada, géén kuikentje maar een kip en wel een "Tequila Lime Chicken".
Dit gerecht stond "vroeger" op de kaart van de "H" restaurants (Harry`s, Howards, Harolds, Hardings, Harvey`s, Hammonds, Hamiltons, Harrissons, Hardy`s enz.) van CenterParcs uit de tijd van de Mexicaanse kaarthttp://images.smulweb.nl/smilies/17.gif
Omdat ik het recept nog nooit ergens voorbij heb zien komen heb ik eens goed in mijn geheugen gegraven. Ik heb de nodige research gedaan en ik heb het een en ander uitgeprobeerd. Net zolang totdat ik uiteindelijk tevreden was met het resultaathttp://images.smulweb.nl/smilies/10.gif Dit komt zo dicht mogelijk bij de smaak zoals ik me het gerecht van "vroeger" nog kan herinneren.
Misschien dat iemand van jullie het ook nog kent?
Ingrediënten 6 personen
1 kg. kipfilet,1 pak tortillas (8 stuks),
olie (om in te bakken),
peper & zout,
2 eetl. tequila,
1 limoen (sap)
1 potje rode salsasaus,
200 gr. cheddar (geraspt)
200 gr. jong bel. kaas (geraspt)
voor de tomatensalsa:
3 tomaten (groot),
3 uien (klein),
2 eetl. tequila,
1 limoen (sap),
1 klein bosje koriander,
1 eetl. jalapeno (fijngehakt),
Voorbereiding
- Snijd de tomaat, ui, koriander en jalapeno fijn. Meng er het limoensap en de tequila doorheen.
- Snijd de tortillas in reepjes en frituur ze, en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes, bak deze in de olie en voeg sap van 1 limoen en tequila toe.
Bereidingswijze
- Leg op de bodem van een ovenschaal de gefrituurde tortilla reepjes.
- De gebakken kipreepjes erop.
- Het tomaat, ui, koriander (enz.) mengsel erover.
- Het potje salsasaus erover.
- Als laatste het geraspte kaas mengsel.
- 30 minuten in de oven op 180 graden.
Bron
Een beetje van mezelf en een beetje van een collega.
Serveertip
Je kunt dit eventueel serveren met mexicaanse (rode) rijst, en niet te vergeten met guacemole, creme fraîche en salsa saus.
Voor de liefhebbers een Corona erbij.
Laatste reacties
Hoi Wilmie, dit is een TOPRECEPT , echt SUPER LEKKER !!!! Ik heb mijn waardering gegeven hoor , we hebben gesmuld. Groetjes, Hedy
@ Lidian. De volgorde kun je idd. best veranderen, de tortilla`s zullen dan waarschijnlijk krokanter blijven. Ik zal het de volgende keer zelf ook eens proberen. Bedankt voor het meedenken, en fijn dat het heel lekker was.
Vanavond gemaakt. Dit was heel lekker. Ik ga de gefrituurde tortilla de volgende keer op het einde toevoegen, net onder de kaas, want die zijn al een lekkernij.
wauw dit lijkt me lekker! Had er nog nooit van gehoord... Ik ga het zeker uitproberen, dank hiervoor!
Ga dit recept zeker uitproberen Wilmie wordt vervolgd. Groetjes, Hans
Hoi Wilmie, tja .... Werken bij Centerparc, dat is minder ;-) Landal is toch de Chocomel! Genoeg steekjes ;-) Dit recept ziet er heerlijk uit. Ook nog met DE tequila. De gold is lekker om te drinken. Mijn favouriet Mexicaans restaurant was Rosa Cantina in de Reguliers Dwarsstraat. Drankje aan de bar en daarna lekker eten met een goed gesprek. Hemels! Dank je voor dit recept. Groetjes, Peter.
Ik ken het recept niet Wilmie maar ik neem het wel van je mee het ziet er heerlijk uit en zal het tzt maken. Groetjes, Louise
@ Alex Ja kippendijen lijkt me ook keilekker, zou je moeten proberen natuurlijk, enne die borden zijn van Delfts Blond, gekregen met surprise. gr. Wilmie
Centerparcs nooit geweest, maar als ik dit zo zie, lekker pittig kipje! Ik denk dat uk uitgebeende kippendij neem, is malser. Zal het proberen als ik nog tijd heb. Pssttt... Wilmie, heb je die borden ook op de vrijmarkt gescoord? Grt. Alex. :)
@ Deon. Bedankt voor het compliment. gr Wilmie _O_