Broodje falafel met witte koolsalade en yoghurt-knoflooksaus

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-01-2013
  • Broodje falafel met witte koolsalade en yoghurt-knoflooksaus

    Broodje falafel met witte koolsalade en yoghurt-knoflooksaus

    Broodje falafel met witte koolsalade en yoghurt-knoflooksaus

  • Broodje falafel met witte koolsalade en yoghurt-knoflooksaus

    Broodje falafel met witte koolsalade en yoghurt-knoflooksaus

    Broodje falafel met witte koolsalade en yoghurt-knoflooksaus

  • Broodje falafel met witte koolsalade en yoghurt-knoflooksaus

    Broodje falafel met witte koolsalade en yoghurt-knoflooksaus

    Broodje falafel met witte koolsalade en yoghurt-knoflooksaus

  • Broodje falafel met witte koolsalade en yoghurt-knoflooksaus

    Broodje falafel met witte koolsalade en yoghurt-knoflooksaus

    Broodje falafel met witte koolsalade en yoghurt-knoflooksaus

  • Broodje falafel met witte koolsalade en yoghurt-knoflooksaus

    Broodje falafel met witte koolsalade en yoghurt-knoflooksaus

    Broodje falafel met witte koolsalade en yoghurt-knoflooksaus

Voedzaam. slank en lekker en op deze manier kan jij best wel een dagje zonder vlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 Wortel
4 Pitabroodjes
300 g Witte kool
1 Knoflook (teen)
250 g Falafel
80 g Veldsla

Uit eigen voorraad:
1 e Olijfolie
100 ml Yoghurt (ik had Griekse Yoghurt)
1-2 t Sambal
Peper & zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Schil de wortel met een keuken mesje of een dunschiller en rasp deze fijn. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Pel de knoflook en snijd fijn of gebruik hiervoor de knoflookpers.
2. Meng de witte kool, wortel en de helft van de olijfolie in een grote mengkom. Breng op smaak met peper en zout.
3. Meng in een kleine mengkom de yoghurt, knoflook en wat peper en zout. Dek af en zet in de koelkast.
4. Verhit de helft van de olijfolie in de koekenpan en bak de falafel in ongeveer 5 - 6 minuten goudbruin.
5. Rooster de pita broodjes 2 minuten in de broodrooster of oven tot deze goudbruin kleuren.
6. Snijd de pitabroodjes open. Beleg de broodjes met sambal, veldsla, de salade van witte kool en de falafel. Maak het broodje af met de yoghurtsaus.
7. Meng de rest van de witte-koolsalade met de veldsla en de overige yoghurt-knoflooksaus.
8. Serveer de pita broodjes met de salade van witte kool.

Bron

[b][u]HelloFresh[/u][/b]

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 02-02-2013

Ik had nog nooit falafel gegeten (zoals ik in mijn artikel over Hello Fresh al schreef) het viel beslist niet tegen, ik neem dit dus mee en kan er dan eens mijn eigen variatie op maken. [br] Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten