Bloemkoolgratin met worst

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-01-2013
  • Bloemkoolgratin met worst

    Bloemkoolgratin met worst

    Bloemkoolgratin met worst

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool
600 g worst
100 g ontbijtspek in plakjes
800 g aardappele,
800 ml melk
3 el bloem
70 g geraspte gruyère
70 g geraspte emmentaler
70 g geraspte cheddar
nootmuskaat
peper en zout
boter
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Kook ze beetgaar in gezouten water.
Schil en kook de aardappelen. Meng de drie kazen.

Bereidingswijze

2. Smelt 50 g boter, strooi er de bloem bij, roer en laat even drogen in de pan.
Giet er 600 ml melk bij en laat al roerend indikken tot een gladde saus.
Haal van het vuur en roer er 2/3 van de kaasmix door. Kruid.

3. Snij de worst in stukken en omwikkel met ontbijtspek. Bak in wat boter.

4. Stamp de aardappelen fijn. Voeg er 200 ml melk aan toe en roer met wat boter tot een smeuïge puree.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

5. Lepel de puree in een ovenschaal, verdeel de bloemkool en worst over de puree, giet er de kaassaus over en
strooi de rest van de geraspte kaas over.
Zet 15 à 20 minuten in de oven tot er een goudbruin korstje op komt.

Bron

Libelle Lekker!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten