Snelle tomatensoep
- Soep
- 10-20 min.
Gemakkelijke tomatensoep die overheerlijk is met een paar balletjes en stokbrood!
Ingrediënten 4 personen
- 6 romatomaten- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- een halve gegrilde puntpaprika (uit potje)
- kippenbouilonblokje
- kruiden (Italiaanse?!, maar zelf vind ik de parmezan blend van Oil&Vinegar erg lekker!
Benodigdheden
- soeppan- staafmixer
Bereidingswijze
Kook water, kruis de tomaten in en leg ze 5 minuutjes in het kokende water. Spoel ze af met koud water en verwijder de velletjes. Snij de ui en tomaat in grove stukken. Doe een beetje boter en olijfolie in de pan en doe de ui en tomaat erin (laag vuur). Knijp de knoflook uit boven de pan en voeg het bouillonblokje toe. Voeg daarna de halve gegrilde puntpaprika toe.
Laat dit doorsudderen (10 minuutjes) tot het op een hele grove soep begint te lijken. Pureer het geheel met de staafmixer en breng op smaak met de kruiden.
Als je de soep te dik vindt kan je eventueel nog wat kokend water toevoegen, breng het daarna wel weer op smaak!
Bron
eigen keuken
Serveertip
Veel afwisseling mogelijk, kijk naar restjes groente en doe dat erbij! Of probeer het eens met een gepofte knoflook (en dan 3 a 4 teentjes toevoegen).
Vegetarische variant: gebruik een groentebouillionblokje!