cheesecupcakes
- Nederlands, Banket
- 20-30 min.
Bereidingswijze
Ik doe het hier maar ff.is echt een aanrader en simpel
Ingredënten voor 12 stuks
350 g roomkaas ( monchou )
... 75 g suiker
2 vanillesuikerzakjes
2 eieren
100 g biscuitjes
50 g gesmolten boter
2 a 3 eetlepels melk/room
Blik kersen vlaaivulling
Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes je kunt ook gewoon zoals ik vormpjes gebruiken dan hoef je er geen papierttjes in te doen, zet deze apart. Maal de biscuitjes fijn en voeg de boter en 1 vanillesuikerzakje eraan toe. Voeg dan eerst 2 eetlepels melk toe. Als je er een bal van kan maken, dan zijn die 2 eetlepels genoeg, anders voeg je de derde lepel melk eraan toe. Doe dan in elk vormpje een balletje. Plet dan elk balletje met de achterkant van een lepel in de vorm.
Mix de roomkaas, 1 vanillesuikerzakje , eieren en suiker in een kom. Giet dit beslag over elk koekbodempje.
Bak de cheesecakejes in een voorverwarmde oven op 185 C in ongeveer 15-20 min.
Laat ze een nacht rusten in de koelkast. Schep alvorens te serveren op elk cheesecakeje een eetlepel vlaaivulling
Bron
Taartje-Thoef