Gestoomde prei met ui en knoflook
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Dit hollandse gerechtje is heerlijk bij gekopkte aardappelen en een goed stuk vlees.
Maar kan ook lekker zijn als dip voor brood.
Plus, het is nog eens snel te bereiden.. Smul ze!
Ingrediënten 2 personen
- blokje boter- olijfolie
- 2 a 3 grote preien
- 2 paarse uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 blok ham (250gr)
- 1 bakje Philadephia naturel
- peper/zout
- klein kopje melk
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 581,03 kcal |
Koolhydraten | 23,62 g |
Eiwitten | 34,39 g |
Vetten | 36,68 g |
Benodigdheden
- kookpan met een dikke bodem- houten lepel/spatel
- snijmes en snijplank
Voorbereiding
Snijd het kontje en de donker groene bladeren van de prei. Was het witte en lichtgroene gedeelte van de prei goed en snij in stukjes of ringen (niet te grof). Halveer de uien en snij halve ringen van elke helft. Snij de knoflook in kleine stukjes, ook de ham mag in blokjes gesneden worden.
Bereidingswijze
Verhit in de pan wat boter en olie, wanneer er een bodem in de pan staat is het goed.
Bak eerst de ham wat aan en gooi daarna alle groenten erbij. Doe het deksel op de pan en laat dit zachtjes sudderen.
Wanneer de groenten zacht worden, schep er dan een half bakje philadelphia doorheen. Goed mengen met de groenten. Wanneer je denkt dat het mengsel aan de dikke kant is, giet er dan een beetje melk bij.
Het moet een romig groente papje worden, maar niet te dun.
Breng evt. op smaak met wat zout/peper.
Serveertip
Lekker als deel van een hoofgerecht, bijgerecht of met brood.