Gevuld Turks brood

  • Internationaal,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-01-2013
  • Gevuld Turks brood

    Gevuld Turks brood

    Gevuld Turks brood

  • Gevuld Turks brood

    Gevuld Turks brood

    Gevuld Turks brood

Een heerlijk gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Turks brood
500 gram gehakt (hoh of runder)
500 gram Ital. roerbak groentenmix.
150 gram Kruidensmeerkaas zoals Paturain of een goedkoper merk.
1 zakje bechamel of witte saus.
4 EL margarine
1 EL knoflookpasta
2 EL Italiaanse kruiden (Grote pot van Verstegen)(zie de foto)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Hol het brood uit tot je 1 cm bodem en rand overhoudt.
Verhit 2 EL boter en doe hier de knoflookpasta bij.
Roer door elkaar en smeer hiermee de binnenzijde van het brood in.
Bak het brood gedurende 12 minuten.
Verhit de rest van de boter.
Bak het gehakt rul tot het gaar is.
Voeg de groenten toe en de kruiden.
Roerbak gedurende ongeveer 7 minuten.
Maak intussen de witte saus volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje.
ALs de saus klaar is, van het vuur af de kaas toevoegen en deze doorroeren.
Giet hierna de saus bij het gehakt-groentenmengsel.
Even goed doorroeren en dan het brood er mee vullen.
Zet het brood in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12 a 15 minuten.

Eet smakelijk.

Bron

Op internet gevonden en enigszins aangepast.

Serveertip

Lekker met een Belgisch biertje.


Nog wat vulling over ?
Lekker om een pistoletjes te vullen of een ragoutbakje.

Laatste reacties

Smulprul avatar
Smulprul 06-04-2015

Best lekker voor een keertje. Ik had 400gr gehakt en 400gr groente. Dit was voldoende voor het brood. Hierdoor was het misschien wel wat veel saus. De volgende keer maak ik het wat pittiger. Groetjes Esther

ankie43 avatar
ankie43 13-06-2014

Net weer gemaakt voor de tweede keer met Quorn-vegagehakt. Was heerlijk hoor, bedankt Ankie

luukjanssen01 avatar
luukjanssen01 21-04-2013

Net gemaakt en het was heel lekker, wel ontzettend machtig en vullend.

klaproos2 avatar
klaproos2 16-02-2013

gisteren je recept gemaakt, met wat aanpassingen, het gehakt heb ik weggelaten, en heb 2 zakken grove wokgroenten gebruikt. de binnenkant van het brood heb ik ingesmeerd met een mengsel van knoflook en olijfolie. de bechamelsaus heb ik zelf gemaakt, en niet uit een zakje. bedankt voor het delen van het recept, het was lekker!

kiske avatar
kiske 14-02-2013

Hallo evdk . De kap kun je inderdaad ook gebruiken. Ik heb hem er mee afgehaald en samen met de binnenkant fijngemalen om paneermeel van te maken. Maar met wat olijfolie en ingesmeerd met een teentje knoflook kan ook lekker zijn.

kiske avatar
kiske 14-02-2013

Hallo Misspggie. Dank voor je reactie. Heb je van Versteegen de grote bus Italiaanse kruiden gebruikt ? Deze hebben namelijk meer smaak (en bevatten zout) dan de kleine potjes Italiaanse kruiden. Gr.Kiske

misspiggie avatar
misspiggie 14-02-2013

vanavond gegeten, was lekker beetje flauw, maar dat is persoonlijk volgende keer maak ik het dus wat pittiger misspiggie

ankie43 avatar
ankie43 14-02-2013

Dit lijkt me erg lekker. Zie mezelf al in de tuin zitten van de zommer, koud wit wijntje erbij. Groet van Ankie

evdk avatar
evdk 14-02-2013

lijkt me heerlijk, maar wordt er niets meer met, bijvoorbeeld, de kap van het brood gedaan? kan je die er losjes opleggen in de oven? Misschien wat besprenkelen met olijfolie? groetjes, eef

souvlaki avatar
souvlaki 08-02-2013

Dit lijkt me heerlijk!!! Dank voor recept! Groeten Souvlaki

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten