
1 Turks brood
500 gram gehakt (hoh of runder)
500 gram Ital. roerbak groentenmix.
150 gram Kruidensmeerkaas zoals Paturain of een goedkoper merk.
1 zakje bechamel of witte saus.
4 EL margarine
1 EL knoflookpasta
2 EL Italiaanse kruiden (Grote pot van Verstegen)(zie de foto)
Oven
Een heerlijk gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hol het brood uit tot je 1 cm bodem en rand overhoudt.
Verhit 2 EL boter en doe hier de knoflookpasta bij.
Roer door elkaar en smeer hiermee de binnenzijde van het brood in.
Bak het brood gedurende 12 minuten.
Verhit de rest van de boter.
Bak het gehakt rul tot het gaar is.
Voeg de groenten toe en de kruiden.
Roerbak gedurende ongeveer 7 minuten.
Maak intussen de witte saus volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje.
ALs de saus klaar is, van het vuur af de kaas toevoegen en deze doorroeren.
Giet hierna de saus bij het gehakt-groentenmengsel.
Even goed doorroeren en dan het brood er mee vullen.
Zet het brood in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12 a 15 minuten.
Eet smakelijk.
Lekker met een Belgisch biertje.
Nog wat vulling over ?
Lekker om een pistoletjes te vullen of een ragoutbakje.
Op internet gevonden en enigszins aangepast.
Smulprul 06-04-2015
Best lekker voor een keertje. Ik had 400gr gehakt en 400gr groente. Dit was voldoende voor het brood. Hierdoor was het misschien wel wat veel saus. De volgende keer maak ik het wat pittiger.
Groetjes Esther
ankie43 13-06-2014
Net weer gemaakt voor de tweede keer met Quorn-vegagehakt. Was heerlijk hoor, bedankt Ankie
luukjanssen01 21-04-2013
Net gemaakt en het was heel lekker, wel ontzettend machtig en vullend.
klaproos2 16-02-2013
gisteren je recept gemaakt, met wat aanpassingen, het gehakt heb ik weggelaten, en heb 2 zakken grove wokgroenten gebruikt. de binnenkant van het brood heb ik ingesmeerd met een mengsel van knoflook en olijfolie. de bechamelsaus heb ik zelf gemaakt, en niet uit een zakje. bedankt voor het delen van het recept, het was lekker!
kiske 14-02-2013
Hallo evdk . De kap kun je inderdaad ook gebruiken. Ik heb hem er mee afgehaald en samen met de binnenkant fijngemalen om paneermeel van te maken. Maar met wat olijfolie en ingesmeerd met een teentje knoflook kan ook lekker zijn.