Gesauteerde gamba`s met knoflook en peterselie

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 29-01-2013
  • Gesauteerde gamba`s met knoflook en peterselie

    Gesauteerde gamba`s met knoflook en peterselie

    Gesauteerde gamba`s met knoflook en peterselie

Echt goede scampi`s of gamba`s behoeven geen moeilijke sausjes. Een simpele bereiding is vaak het lekkerst.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
24 gamba`s of scampi`s 8/12, gepeld
4 teentjes knoflook
peterselie
3 el. droge witte wijn
olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de knoflook en snij de teentjes in fijne plakjes. Hak de peterselie (aan de grove kant). Zet een koekenpan op het vuur en laat deze gloeiend heet worden. Wrijf de gamba`s licht in met olijfolie. Doe ze in de pan. Draai ze na een seconde of 15 om. Na weer 15 seconden voegt u de knoflook toe met een scheut olijfolie (niet te veel). Temper de warmte bron ietsjes. Roer het geheel om tot de gamba`s gaar zijn (kwestie van enkele minuten), en let er op dat de knoflook niet verbrandt (daar wordt hij bitter van). Blus af met de witte wijn en laat deze even indampen. Voeg de peterselie toe, roer nog een paar keer om. Klaar!

Bron

http://www.meerdanvlees.nl/index.php?target=products&product_id=194#recept1

Serveertip

Echt lekker wordt het, als u de bakolie niet gebruikt op de borden. Zeef de knoflook en de peterselie eruit, en vervang de olie op de borden met rauwe extra vergine olijfolie bij voorkeur uit Noord-Italië) Een klein beetje risotto met tomaat is lekker erbij.
Wijntip:
Een droge witte wijn (bijvoorbeeld een Falanghina) of een rosé (Tavel). IJskoud.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten