Gegratineerde Oesters

  • Frans,
  • 10-20 min.

Onder de grill gegratineerde oesters met witte wijn en pecorini en citroenrasp

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 oesters, witte wijn, room, 1 citroen, peper en zout
Stukje pecorino
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oestermes

Voorbereiding

Open de oesters, vang het vocht op, en haal de oesters uit de schelp.
Haal wat rasp van de citroen en pers een halve citroen uit

Bereidingswijze

Leg 3 oesters op een coquilleschelp. Doe het oestervocht met een gelijke hoeveelheid witte wijn in een sauspannetje en kook dit voor 50% in. Draai het gas uit Doe er daarna een flinke scheut room en het sap van de halve citroen bij en vermeng dit.
Schenk het emngsel over de schelpen en bestooi dit met geraspte pecorino. Zet de schelpen in de oven tot de kaas is gesmolten. Uit de oven halen citroen rasp toevoegen en een plak je citroen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

godfried48 avatar
godfried48

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten