1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Mayonaise

Mayonaise

  • Frans, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-01-2013

Ingrediënten 2 personen


1 St. eidooier (20 Gr.)
4 Gr. azijn
90 Gr. olie
Mespunt mosterd
Citroen of worchester
Evt. kerrie
Zout



Mayonaise op klassieke wijze Franse bereid

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breng alles op kamertemperatuur (ca. 20ºC)
2. Meng eierdooier met azijn en mosterd, zout en evt. kerriepoeder
3. Voeg vervolgens druppelsgewijze de olie toe. Dit kan steeds sneller
3. Voeg naar smaak peper toe

N.B. Salmonella kan niet tegen zuur

Bron

Smink Culinair



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Roberto50


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Roberto50
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top