Romige kaassaus (voor pasta of groente)

  • Nederlands, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 28-01-2013

Eindelijk eens géén kaassaus uit een zakje/pakje, maar lekker versgemaakt!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram geraspte oude kaas, 50 gram bloem, 500 ml melk, 50 gram boter, 1 ui, theelepel oregano (vers of gedroogd), theelepel groentebouillon, 1 teentje knoflook, beetje versgemalen peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Garde, pollepel, pan, mes.

Bereidingswijze

Snijd de ui in stukjes. Doe de boter in een pan, laat het smelten op middenhoog vuur en bak hierin de ui, de geperste knoflook en oregano. Laat de ui niet te bruin worden, houd het glazig. Voeg dan de bloem toe en roer door de ui/knoflook. Je krijgt dan een roux. Voeg dan rustig de melk erbij terwijl je met de garde blijft roeren, en doe er wat groenteboullion en en peper bij. Blijf net zo lang roeren tot de saus dikker wordt. Voeg dan de geraspte kaas toe en blijf rustig roeren, de kaas smelt vanzelf. Mocht de saus iets te dik worden, voeg dan een klein beetje extra melk erbij. En klaar is de kaasaus!

Bron

24kitchen

Serveertip

Smaakt heerlijk over de pasta. Je kunt deze saus ook over een ovengerecht ′uitgieten′ en 20 minuten laten gratineren op 180 graden, maar de saus is ook erg lekker over bloemkool of broccoli.

Laatste reacties

buonaforchetta avatar
buonaforchetta 29-01-2013

Wij maken altijd zelf een kaassaus van bechamel en diverse soorten kaas. Simpel, makkelijk en goedkoop! Met ui, knoflook, oregano en bouillonpoeder wordt het weer heel anders, dat ga ik beslist proberen bij de volgende bloemkool!

ArualB avatar
ArualB 28-01-2013

Lijkt me een lekkere kaassaus, dank je wel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten