zuurkoolschotel met gehakt

  • Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-01-2013

Stevige zuurkoolschotel met gehakt en ham.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. aardappelen, 500 gr. zuurkool, 1 pond runder gehakt, 8 plakken ham,1 klein blikje tomatenpuree, 1/4 potje piccalily, kappertjes, tomatenpuree,1 ei. Paprikapoeder.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de aardappels met een bouillonblokje en maak er een luchtige puree van (met een scheutje melk en wat boter en nootmuskaat).Bak het gehakt rul, voeg tomatenpuree, piccalily en kappertjes toe en bak nog even mee. Vet een ovenschaal in. Maak laagjes: aardappelpuree,plakjes ham, zuurkool, gehakt, ham, aarappelpuree. Eindig met een laag puree. Trek met een vork wat lijntjes in de puree en bestrijk met geklutst ei. Strooi nog wat paprikapoeder erover. Zet de schotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Bron

schoonmoeder`s recept

Serveertip

Lekker met augurken en zilveruitjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten