Arretjescake zonder ei en met minder boter

  • Nederlands, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-01-2013

Traditioneel gerecht met een iets aangepaste samenstelling om het iets lichter te maken. Daarnaast is in verband met mogelijke bezwaren tegen het gebruik van rauwe eieren het rauweei vervangen.

Voor de herkomst, zoek naar Arretje Nof.

Deel dit recept

Ingrediënten 15 personen
400 gram bruine basterdsuiker
350 gram boter (blue band)
50 gram magere franse kwark
80 gram cacao
400 gram digestive koekjes
150 gram volkorenkoekjes
4 eetlepels vanillevla
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cakevorm, bakpapier, mixer met gardes, mixerkom, steelpan

Voorbereiding

Knijp de koekjes tot kleine brokjes en bewaar ze even in een aparte kom

Bereidingswijze

Doe de suiker en de cacao in de mixer kom en mix dit op de laagste stand. Voeg daarna de vla toe en mix dit geheel eerst op de laagste stand, later kun je overschakelen op een hogere stand.
Smelt nu de boter in een steelpannetje of in de magnetron. Zodra de boter gesmolten is kun je deze in de mixerkom toevoegen. Voeg gelijk de kwark toe en mix nu het geheel tot een glad mengsel.
Voeg nu de koekjes toe en mix deze met een spatel door het mengsel.

Bekleed de binnenkant van de cakevorm met bakpakier en doe hier het mengsel van cacao en koekjes in en laat het geheel 2 uur opstijven in de koelkast.

Bron

Smulweb

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten