Kipfilet met mango in pittige saus
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-01-2013
Ingrediënten
2 uien 1 teentje knoflook 1 rode Spaanse peper 1 rijpe mango 400 gram kipfilet 1 eetlepel olie 2 theelepels kerriepoeder 1/4 ltr slagroom 1 dl kippenbouillon 3 eetlepels mango chutney cayennepeper zout 2 theelepeld citroensap 1 eetlepel gehakte bieslookVoorbereiding
Uien en knoflook pellen en snipperen. Spaanse peper wassen, pitjes verwijderen en in dunnen reepjes snijden. Mango schillen, vruchtvlees in kleine reepjes snijden. Kipfilet in reepjes snijden.
Bereidingswijze
Olie verhitten, kip hierin licht bruin bakken. Ui, Spaanse peper en knoflook toevoegen en even meebakken. Slagroom, mango chutney en bouillon toevoegen. Goed door elkaar roeren en aan de kook brengen. 5 minuten zachtjes koken, mango toevoegen en 2 minuten meekoken. Op smaak maken met cayennepeper, zout en citroensap. Garneren met wat fijngehakte bieslook.
Bron
Smulweb
Serveertip
Met basmati rijst en sperziebonen
Laatste reacties
Erg lekker en weer eens wat anders dan de meeste sauzen. Ik ga denk ik wel de volgende keer light kookroom gebruiken om het wat lichter te maken. Heb ook ananaschutney gebruikt ipv mangochutney gebruikt omdat ik die toevallig in huis had. Ik heb hem bij mijn favorieten gezet. Ik ga hem vast nog vaker maken!