Chinees gestoomd en roerbakt aubergines

  • Chinees,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-01-2013
  • Chinees gestoomd en roerbakt aubergines

    Chinees gestoomd en roerbakt aubergines

    Chinees gestoomd en roerbakt aubergines

  • Chinees gestoomd en roerbakt aubergines

    Chinees gestoomd en roerbakt aubergines

    Chinees gestoomd en roerbakt aubergines

  • Chinees gestoomd en roerbakt aubergines

    Chinees gestoomd en roerbakt aubergines

    Chinees gestoomd en roerbakt aubergines

Met groentebouillon ook ideaal geschikt als vegetarisch gerecht. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
450 g aubergine, geschild en erna in reepjes gesneden
2-4 e olie
1 teentje knoflook, fijn
2 cm verse gember, fijn
2 e Chili bonen saus (chili bean sauce)
1 e lichte Chinese sojasaus
1 e zwarte rijstazijn
chili-olie (zoveel jij aankunt)
200 ml kippenbouillon
maïzena met water tot papje aangemaakt
1 e lente-uitjes voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Stoom aubergine gaar in een rijststomer of een stoompan. (ik doe het altijd in een wok met deksel erop)
2. Giet overtollig vocht van aubergine. (kan door kippenbouillon)
3. Roerbak in olie de knoflook, gember en bonensaus tot geuren vrij komen en voeg aubergine erbij en roerbak tot goed vermengd..
4. Voeg sojasaus, azijn, chili-olie en kippenbouillon erbij.
5. Kook op middelhoog vuur de aubergine mengsel met deksel op pan tot vocht met het helft is verminderd.
6. Maak een gebonden saus met maïzenapapje.
7. Doen op serveerschaal en garneer met lente-ui.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Op de laatste foto had ik een kleine Aziatische tafel samengesteld van: als basis zelf gemaakte noedels,
roerbak aubergines, roerbak plakjes kip met gember en ui, gestoofd runderborstlappen met wortel en rettich in een pittig bonensaus. Echt een heerlijke combinatie en vooral de rundvlees smaakt heel veel na de rundvlees die jij bij Bami rames speciaal krijgen bij de Chinees.

Laatste reacties

susan56 avatar
susan56 28-01-2013

Heerlijk Deon, ik ben gek op aubergines, deze maak ik zeker en dan hoor je er van gr. Susan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten