1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Chinees gestoomd en roerbakt aubergines

Chinees gestoomd en roerbakt aubergines

  • Chinees,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-01-2013

Ingrediënten 4 personen


450 g aubergine, geschild en erna in reepjes gesneden
2-4 e olie
1 teentje knoflook, fijn
2 cm verse gember, fijn
2 e Chili bonen saus (chili bean sauce)
1 e lichte Chinese sojasaus
1 e zwarte rijstazijn
chili-olie (zoveel jij aankunt)
200 ml kippenbouillon
maïzena met water tot papje aangemaakt
1 e lente-uitjes voor garnering


Chinees gestoomd en roerbakt aubergines
Chinees gestoomd en roerbakt aubergines
Chinees gestoomd en roerbakt aubergines
Chinees gestoomd en roerbakt aubergines
Chinees gestoomd en roerbakt aubergines

stoom aubergine

stoom aubergine

Met groentebouillon ook ideaal geschikt als vegetarisch gerecht. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Stoom aubergine gaar in een rijststomer of een stoompan. (ik doe het altijd in een wok met deksel erop)
2. Giet overtollig vocht van aubergine. (kan door kippenbouillon)
3. Roerbak in olie de knoflook, gember en bonensaus tot geuren vrij komen en voeg aubergine erbij en roerbak tot goed vermengd..
4. Voeg sojasaus, azijn, chili-olie en kippenbouillon erbij.
5. Kook op middelhoog vuur de aubergine mengsel met deksel op pan tot vocht met het helft is verminderd.
6. Maak een gebonden saus met maïzenapapje.
7. Doen op serveerschaal en garneer met lente-ui.

Serveertip

Op de laatste foto had ik een kleine Aziatische tafel samengesteld van: als basis zelf gemaakte noedels,
roerbak aubergines, roerbak plakjes kip met gember en ui, gestoofd runderborstlappen met wortel en rettich in een pittig bonensaus. Echt een heerlijke combinatie en vooral de rundvlees smaakt heel veel na de rundvlees die jij bij Bami rames speciaal krijgen bij de Chinees.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top