Zelf Noedels Maken
- Aziatisch,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 27-01-2013
Hand gemaakte noedels zijn heel eenvoudig te maken en vers, is altijd lekkerder vind ik.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)
Ingrediënten 4 personen
500 g patentbloem225 ml water of tot meel verzadig zijn
zout (1/2 – 1)
2 e griesmeel of maïzena
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 459,86 kcal |
Koolhydraten | 94,33 g |
Eiwitten | 15,00 g |
Vetten | 1,88 g |
Bereidingswijze
1. Doen bloem op een werktafel en strooi zout erover.
2. Maak een kuil in midden van bloem en doen water erin.
3. Werk van binnenuit de water door de bloem tot er een gebonden deeg ontstaan.
4. Kneed deeg voor zo 10 min. tot het elastisch zijn.
5. Laat deeg afgedekt onder plastiek voor 1 uur rusten.
6. Rol deeg uit tot een dunne met gelijkmatige dikte rechthoek.
7. Strooi er griesmeel of maïzena over en rol dit uit tot een 3 mm dik lap deeg.
8. Vouw de lap deeg in zijn lengte op en snijd de gewenste dikte noedels over de breedte.
9. Scheid noedels met behulp van een beetje bloem.
10. Kook noedels met wat zout in een pan met kokend water. (zo 15 min. tot of ze gaar zijn door te proeven)
11. Gebruik direct terwijl nog warm of spoel ze koud en bewaar onder water tot gebruik.
(Noedels kan jij ook eventueel maken met pasta machine)
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Op de laatste foto had ik een kleine Aziatische tafel samengesteld van: als basis zelf gemaakte noedels,
roerbak aubergines, roerbak plakjes kip met gember en ui, gestoofd runderborstlappen met wortel en rettich in een pittig bonensaus. Echt een heerlijke combinatie en vooral de rundvlees smaakt heel veel na de rundvlees die jij bij Bami rames speciaal krijgen bij de Chinees.
Laatste reacties
Ik neem dit van je mee Deon. Bedankt!
Mooi met alle foto`s. Zo is het kinderspel. Dank je wel.