Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Zelf Noedels Maken

Zelf Noedels Maken

Door: deonart

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-01-2013

Ingrediënten 4 personen


500 g patentbloem
225 ml water of tot meel verzadig zijn
zout (1/2 1)
2 e griesmeel of maïzena


Zelf Noedels Maken
Zelf Noedels Maken
Zelf Noedels Maken

gaar noedels

gaar noedels
hier met 250 g bloem gemaakt

water in kuil

water in kuil
Zelf Noedels Maken

rechthoek lap deeg

rechthoek lap deeg
Zelf Noedels Maken

met liniaal noedels snijden

met liniaal noedels snijden
Zelf Noedels Maken

rauwe noedels

rauwe noedels

Hand gemaakte noedels zijn heel eenvoudig te maken en vers, is altijd lekkerder vind ik.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doen bloem op een werktafel en strooi zout erover.
2. Maak een kuil in midden van bloem en doen water erin.
3. Werk van binnenuit de water door de bloem tot er een gebonden deeg ontstaan.
4. Kneed deeg voor zo 10 min. tot het elastisch zijn.
5. Laat deeg afgedekt onder plastiek voor 1 uur rusten.
6. Rol deeg uit tot een dunne met gelijkmatige dikte rechthoek.
7. Strooi er griesmeel of maïzena over en rol dit uit tot een 3 mm dik lap deeg.
8. Vouw de lap deeg in zijn lengte op en snijd de gewenste dikte noedels over de breedte.
9. Scheid noedels met behulp van een beetje bloem.
10. Kook noedels met wat zout in een pan met kokend water. (zo 15 min. tot of ze gaar zijn door te proeven)
11. Gebruik direct terwijl nog warm of spoel ze koud en bewaar onder water tot gebruik.

(Noedels kan jij ook eventueel maken met pasta machine)

Serveertip

Op de laatste foto had ik een kleine Aziatische tafel samengesteld van: als basis zelf gemaakte noedels,
roerbak aubergines, roerbak plakjes kip met gember en ui, gestoofd runderborstlappen met wortel en rettich in een pittig bonensaus. Echt een heerlijke combinatie en vooral de rundvlees smaakt heel veel na de rundvlees die jij bij Bami rames speciaal krijgen bij de Chinees.

Bron

Proeven en experimenteren



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top