Oosters stoofvlees

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-01-2013
  • Oosters stoofvlees

    Oosters stoofvlees

    Oosters stoofvlees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram Magere runderlappen of riblappen, in blokjes
50 gram boter of vloeibaar bakproduct
1 eetlepel wok- of arachideolie
4 sjalotjes of 1 grote ui gesnipperd
3 eetlepel Ketjap manis of sojasaus
1 theelepel gemberpoeder of geraspte gemberwortel
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 eetlepel bloem
7 deciliter Vleesbouillon of runderfond
2 eetlepel wittewijnazijn
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
maïzena of allesbinder)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg de sjalotjes toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg ketjap, gember, komijn en bloem toe en bak nog 3 minuten.

Bereidingswijze

Verwarm de bouillon en giet deze over het vlees. Voeg de azijn en laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken toe. Breng aan de kook en stoof zachtjes met deksel 2 uur. Verwijder laurier en kruidnagel. Breng op smaak met zout en peper. Bind de saus eventueel met aangelengde maïzena of allesbinder

Bron

Boodschappen

Serveertip

Lekker met rijst of gekookte aardappels en broccoli of sperziebonen.

Laatste reacties

Adaja avatar
Adaja 02-11-2013

Bedankt voor het recept . Ik heb het in de snelkookpan klaar gemaakt en 50 minuten laten stoven op stand 2. Heerlijk. Voor iets meer pit heb ik sambal toegevoegd.

Bosling avatar
Bosling 11-02-2013

Had dit recept ook bewaard en dit weekend gemaakt. Heerlijk! Gebruik als het even kan verse gemberwortel, dat geeft het gerecht een aparte smaak.

willeke_ avatar
willeke_ 03-02-2013

Dank je wel ! Heerlijk recept ! Groetjes Willeke.

bianca66 avatar
bianca66 31-01-2013

ziet er weer heerlijk uit. Ga ik van het weekend lekker maken. Bedankt

broulond avatar
broulond 30-01-2013

Lijkt me een heerlijk recept, vast ook heel geschikt voor mijn nieuwe snelkookpan.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten