Runder stoverij met trappist en dikke frietjes

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-01-2013
  • Runder stoverij met trappist en dikke frietjes

    Runder stoverij met trappist en dikke frietjes

    Runder stoverij met trappist en dikke frietjes

Gewoon een goddelijk lekker frietje met zacht warm stoofvlees, simpel, maar echt vreselijk lekker !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 g hacheevlees (in blokjes gesneden)
2 uien (in grove stukken gesneden)
1 fles trappist (dubbel)
2 kruidnagels
2 laurierblaadjes
100 g margarine
1 eetlepel bloem
4 eigenheimers
frituurolie
zure Belgische mayonaise
Zeezout
Zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
frituur, stoofpan

Bereidingswijze

Bak in een braadpan in de margarine het hacheevlees goudbruin aan en voeg daar de uien bij. Voeg een eetlepel bloem toe en bak het geheel nog even door. Blus het vlees af met de trappist en een deciliter water. Doe de laur ier en kruidnagels bij het vlees en stoof het vlees in twee uur gaar. Breng de hachee op smaak met zout en peper. Snijd dikke frieten uit de eigenheimers. Bak die eerst 5 minuten voor op 160 C en frituur ze daarna goudgeel op 180 C. Bestrooi ze met zout. Serveer de hachee met friet en een flinke lepel Belgische mayonaise (Lidl). Dit is erg lekker !

Bron

Receptenkaartje Keurslager, maar aangepast.

Laatste reacties

caroca avatar
caroca 03-02-2013

straks natuurlijk! Met franse frietjes en mayo. Bedankt voor het recept. Groet, Caro

caroca avatar
caroca 03-02-2013

Gisteren begonnen met het vlees, een uurtje laten stoven en vandaag nog twee uur. Het laatste uur heb ik er nog twee tomaten in stukjes bij gedaan, deze noesten op vandaar. Lekker hoor, strals gaan we smullen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten