Escalope Milanese met pesto van zoete paprika en pasta

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-01-2013
  • Escalope Milanese met pesto van zoete paprika en pasta

    Escalope Milanese met pesto van zoete paprika en pasta

    Escalope Milanese met pesto van zoete paprika en pasta

Een hele leuke variatie om eens schnitzeltjes te maken en met de saus vreselijk lekker. Ik heb het gedaan met duurder, mals, kalfsvlees, maar varkensschnitzels kunnen ook prima. Het gaat hier om die lekkere pestosaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 kleine kalfsschnitzels
80 g bloem, gezeefd
3 eieren
80 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
50 g boter
0,5 dl olijfolie
80 g paneermeel
4 eetlepels gehakte platte peterselie
300 g lintpasta

Voor de pesto:
4 zoete puntpaprika`s, in stukken
4 teentjes knoflook, gepeld en gesneden
1 rode peper, zaadjes eruit en in stukken
2 a 3 dl olijfolie
Zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan, pan

Bereidingswijze

Meng het paneermeel met de gehakte peterselie en de Parmezaanse kaas en klop de eieren los. Haal de kalfsschnitzels door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Haal ze daarna door het losgeklopte ei, vervolgens door het paneermeel met de peterselie en de kaas en zet ze koel weg. Snijd de paprika`s, knoflook en rode peper in stukken en meng met de olijf- olie in de keukenmachine of blender. Voeg wat zout toe en warm het meng- sel op in een pannetje. Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de boter met de olie en bak hierin de schnitzels goudbruin en gaar. Schep de pesto door de lintpasta en serveer bij de escalope.

Bron

Receptenkaartje keurslager (aangepast)

Serveertip

Lekker met wat frisse salade als tegenhanger.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten