Kip satè zelf gemaakt

  • Aziatisch,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-01-2013
  • Kip satè zelf gemaakt

    Kip satè zelf gemaakt

    Kip satè zelf gemaakt

  • Kip satè zelf gemaakt

    Kip satè zelf gemaakt

    Kip satè zelf gemaakt

Zelf kroepoek bakken van Kerupuk Udang Shrimps Crackers verkrijgbaar bij de toko.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Gemarineerde kipsaté

1 kipfilet
0.5 limoen
100 ml ketjap manis
1 tl sambal
20 ml Rijstolie

Pindasaus

4 el pindakaas
200 ml water
1 tl sambal
1 el bruine suiker
2 el ketjap manis
1 tl djahe
`n beetje knoflookpoeder
0.5 limoen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grillpan
Satè prikkers (4 prikkers is genoeg voor 1 kipfilet)

Bereidingswijze

Gemarineerde kipsaté.

Zet de Satè prikkers in `n glas water. Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. Doe de kipfilet in een kom samen met het sap van de limoen,ketjap manis, sambal en de rijstolie. Laat dit dan minstens 10 min. marineren. Rijg dan de blokjes aan de Satè prikkers. Vet de gril pan in met wat olie en gril ze satè in 8 min. rondom goudbruin en gaar.


Pindasaus

Meng de pindakaas, water, bruine suiker, ketjap manis, sambal en het sap van de limoen in `n pannetje en breng dit aan de kook. Als te dik is kan er nog wat water bij.


Kroepoek

Verhit de olie en bak de kroepoek volgens aanwijzing op de verpakking. Smakelijk eten!!!

Bron

24 kitchen/van mij

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten