Aardappeltaartje met eekhoorntjesbrood

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
* 100 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
* 140 gr boter
* 2 teentjes knoflook fijn gehakt
* 1 kg grote vastkokende aardappelen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het eekhoorntjesbrood in een schaal en schenk er kokend water over tot ze net onder staan. Laat dit afkoelen, giet af en knijp het overtollige vocht uit de paddestoelen.
Verwarm 30 gr boter in een pan en bak hierin de knoflook 3-4 min aan. Voeg de paddestoelen toe en bak in 15-20 min zacht,. Breng royaal op smaak en zet apart.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Vet een ovenvaste schaal in met een doorsnee van 20 cm en leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de schaal. Bestrooi meet de paddestoelen, leg hierop enkele dunne plakjes boter en breng op smaak. Herhaal dit enkele keren en eindig met aardappel. Dek af met aluminiumfolie en bak 50-60 min in de voorverwarmde oven. Neem het taartje uit de oven, maak de zijkant met een mes goed los. Laat enkele min rusten en stort voorzichtig op een bakplaat of een vuurvaste schaal. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren in de oven en snijd in partjes..

Bron

onbekend

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Krientjes avatar
Krientjes

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten