1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pizza
  6. Pizza calzone

Pizza calzone

Door: kiske

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2013

Ingrediënten 4 personen


•300 gram witte bloem
•1 zakje gedroogde gist
•4 eetlepels olijfolie
•zout en vers gemalen peper
•1,5 deciliter lauwe melk
•250 gram champignons
•5 tomaten
•100 gram salami
•100 gram (lams)gehakt
•200 gram parmezaanse kaas
•1 grote ui
•8 eetlepels tomatenpuree
•1 grote teen knoflook
•1 geklopt ei voor het bestrijken


Verder heb je nodig


Oven, deegrol, snijplank


Lekker gerecht dat zowel warm als koud gegeten kan worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven tot 200 graden.

Bereidingswijze

Zeef de bloem in een kom en roer het gist erdoor. Voeg de olijfolie, 1 theelepel zout en de melk toe. Kneed dit alles tot een soepel deeg. Als het deeg plakt, voeg dan wat extra bloem toe. Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot een dubbele hoeveelheid. Kneed opnieuw en verdeel het in 2 porties. Rol elke deeghelft uit tot een ronde vorm en leg één ervan op de ingevette bakplaat. Snijd de champignons (goed klein maken) , salami, en ui. Rasp de Parmezaanse kaas. Zet deze ingrediënten apart.

Ontvel de tomaten en snij deze in blokjes. Meng ze vervolgens met de tomatenpuree en voeg zout, peper en knoflook toe. Spreid het tomatenmengsel over de onderste deeghelft. (laat randen vrij),
Doe de champignons, salami, gehakt, kaas en ui in een grote schaal en roer alles door elkaar. Strooi hierover peper en zout. Leg het groentemengsel op het tomatenmengsel.
Leg de andere uitgerolde deegrol erboven op en druk de randen goed op elkaar. Bestrijk met geklopt ei.

Bak de calzone in een voorverwarmde oven op 200 graden C. in 20-30 minuten goudbruin.

Kan zowel warm als koud gegeten worden.


In plaats van 1 grote calzone kun je het deeg ook verdelen in 8 porties.
Deze vervolgens uitrollen en rondjes uitsnijden van ongeveer 12 a 14 cm.
Deze bestrijken met het tomaatmengsel en dan een hoopje van het groentemengsel er op leggen.
De rand licht nat maken met wat water, vervolgens dichtvouwen zodat je halve cirkels overhoudt. De rand even met een vork wat aandrukken zodat hij goed blijft zitten.
Vervolgens alle 8 in de oven bakken bij 200 graden gedurende 20 a 25 minuten.

Heb je nog vulling over ? Kook wat macaroni. Giet deze af en roer er de vulling doorheen.
In een ovenschaal doen en er nog wat Parmezaanse kaas overheen raspen.
Daarna in een voorverwarmde oven bij 200 graden gedurende 30 minuten.

Serveertip

Lekker met een koud biertje



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kiske
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top