VISLASAGNA

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-01-2013

vis snijden, saus maken, lasagnebladen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g verse zalm
250 g tilapia filet
200 g scholfilet of kabeljauw
8-10 vellen lasagnavellen (beslist DeSecco, veel lichter , Ital. merk, o.a.)
50-60 geraspte (oude) kaas of parmezaanse
1 kleine prei
50 cc witte wijn
250 g champignons, in plakjes
laurierblaadje, theelepel Italiaanse kruiden (gedr.) zout/peper
500 cc melk (evt. helft light culinaire room)
50 g boter, 50 g bloem
1 blik tomatenblokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan, oven, lasagneschaal

Voorbereiding

oven voorverwarmen 180 graden

Bereidingswijze


Vis in blokjes van 3/3 cm snijden. In olijfolie prei fruiten, witte wijn erbij met champignons (2-3 min. op zacht vuur). Uit pan nemen.
Maak een roux van bloem en melk (bechamelsaus). Dan tomatenblokjes erbij met de kruiden. Hierdoor de blokjes vis goed roeren (5 min.)
Oven voorverwarmen 180 graden. In lasagneschaal laag bladen, saus, lasagna, etc, etc tot saus op is en afdekken met kaas. Zo nodig afdekken met al. folie om verbranding te voorkomen (25-30 min. in oven). 10 min. laten staan met folie verwijderd

Serveertip

met frisse salade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten