tomatencurry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-01-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetl plantaardige olie
2 uien, fijngesneden
6 grote tomaten, ontveld, in kleine blokjes
5 groene chilipoeders, overlangs doormidden gesneden.
1 kaneelstokje
2 wortels, in kleine blokjes
100 gr sperziebonen, in stukjes
1 theel (riet)suiker
zout naar smaak

voor het olie-specrijmengsel:
1 eetl plantaardige olie
1/2 theel kurkuma
1 theel. zwart mosterdzaad
5-6 kerrieblaadjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan en hierin de uien enkele minuten. Voeg tomaten, groene pepers, het kaneelstokje, de wortel, sperziebonen, suiker en 4 dl water toe en laat dit onafgedekt 15 minuten zachtjes koken.
Verhit voor het olie specerijmengsel 1 eetl olie in een pannetj. Voeg de kurkuma, het mosterdzaad en de kerrieblaadjes toe. Bak ze tot ze sissen en donker kleuren. Schep dit mengsel over de gestoofde tomaten.

Bron

kalender

Serveertip

Serveer met rijst

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten