Gestoofd runderborstlappen met wortel uit Azië
- Aziatisch,
- > 120 min.
- Geplaatst op 25-01-2013
Door de steranijs en Maggi, krijgt deze gerecht een anders dan anders smaak.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)
Ingrediënten 6 personen
750 g borstlappen, in groter stukken gesneden2-3 wortelen, in dikker diagonale plakken of diamantvorm
2 e olie
3 cm gember, in plakjes
1 ui, fijn of 3 sjalots, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
1/2 e bloem met 1/2 e suiker en 1 e water vermengd
2-3 e sambal oelek
2 e rijstwijn of droge sherry
1 steranijs
6 Sichuanpeperkorrels
2 e donkere Chinese sojasaus
2 e Maggi (uit flesje)
1 e suiker
3-4 kopjes kippenbouillon
zout
Bereidingswijze
1. Roerbak in olie de gember, ui, knoflook, steranijs en peperkorrels tot de geur vrijkomen.
2. Voeg bloem mengsel, sambal oelek, rijstwijn, suiker en sojasaus toe en bak kort mee.
3. Haal van vuur en meng de wortelen en het vlees door deze mengsel.
4. Doen vlees mengsel in een stoofpan of slow cooker en giet de kippenbouillon erbij zodat het vlees precies onder staat.
5. Stoof vlees op laag vuur voor 2-3 uur tot zacht en saus wat ingedikt.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Serveer warm met gestoomd of gekookte rijst en groente naar keuze.
Op de laatste foto had ik een kleine Aziatische tafel samengesteld van: als basis zelf gemaakte noedels,
roerbak aubergines, roerbak plakjes kip met gember en ui, gestoofd runderborstlappen met wortel en rettich in een pittig bonensaus. Echt een heerlijke combinatie en vooral de rundvlees smaakt heel veel na de rundvlees die jij bij Bami rames speciaal krijgen bij de Chinees.
Laatste reacties
Lijkt me heerlijk Deon, bedankt voor het lekkere recept groetjes Susan
Gewoonweg een heeeeel lekker recept.Dank je ! Groetjes Willeke.
Jij zult je reden gehad hebben om het zo te doen. Ik maak het dan precies na. Trouwens die steranijs vind ik ook wel een heel leuk idee! Dit is gewoon te verleidelijk om niet te proberen. Hoe ben je daar opgekomen om steranijs te gebruiken? Verrassend!
Probeer maar een keer met maggi, is weer een compleet andere smaak dan met oestersaus en het gerecht word er niet te zout van...
ohhhhhhhhh dit lijkt me heerlijk, ik neem dit recept mee. Volgende week dan krijg ik mijn slow cooker dus dat ga ik dan gelijk uitproberen! Gr, Hanny
Lekker Deon, maar 2 e maggi is dat niet heel erg veel vraag ik mij af? Waarom heb je geen Oestersaus gebruikt? Lijkt me veel lekkerder in dit gerecht. Groet Alex. ^O^