1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Gestoofd runderborstlappen met wortel uit Azië

Gestoofd runderborstlappen met wortel uit Azië

  • Aziatisch,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2013

Ingrediënten 6 personen


750 g borstlappen, in groter stukken gesneden
2-3 wortelen, in dikker diagonale plakken of diamantvorm
2 e olie
3 cm gember, in plakjes
1 ui, fijn of 3 sjalots, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
1/2 e bloem met 1/2 e suiker en 1 e water vermengd
2-3 e sambal oelek

2 e rijstwijn of droge sherry
1 steranijs
6 Sichuanpeperkorrels
2 e donkere Chinese sojasaus
2 e Maggi (uit flesje)
1 e suiker
3-4 kopjes kippenbouillon
zout



Gestoofd runderborstlappen met wortel uit Azië
Gestoofd runderborstlappen met wortel uit Azië
Gestoofd runderborstlappen met wortel uit Azië
Gestoofd runderborstlappen met wortel uit Azië
Gestoofd runderborstlappen met wortel uit Azië

4 Feb. gemaakt als onderdeel van bami rames speciaal

4 Feb. gemaakt als onderdeel van bami rames speciaal
Gestoofd runderborstlappen met wortel uit Azië
Gestoofd runderborstlappen met wortel uit Azië
Gestoofd runderborstlappen met wortel uit Azië

stoof vlees voor 3 uur

stoof vlees voor 3 uur

Door de steranijs en Maggi, krijgt deze gerecht een anders dan anders smaak.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Roerbak in olie de gember, ui, knoflook, steranijs en peperkorrels tot de geur vrijkomen.
2. Voeg bloem mengsel, sambal oelek, rijstwijn, suiker en sojasaus toe en bak kort mee.
3. Haal van vuur en meng de wortelen en het vlees door deze mengsel.
4. Doen vlees mengsel in een stoofpan of slow cooker en giet de kippenbouillon erbij zodat het vlees precies onder staat.
5. Stoof vlees op laag vuur voor 2-3 uur tot zacht en saus wat ingedikt.

Serveertip

Serveer warm met gestoomd of gekookte rijst en groente naar keuze.

Op de laatste foto had ik een kleine Aziatische tafel samengesteld van: als basis zelf gemaakte noedels,
roerbak aubergines, roerbak plakjes kip met gember en ui, gestoofd runderborstlappen met wortel en rettich in een pittig bonensaus. Echt een heerlijke combinatie en vooral de rundvlees smaakt heel veel na de rundvlees die jij bij Bami rames speciaal krijgen bij de Chinees.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top