Aziatische rettich in een pittig bonensaus

  • Aziatisch,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2013
  • Aziatische rettich in een pittig bonensaus

    Aziatische rettich in een pittig bonensaus

    Aziatische rettich in een pittig bonensaus

  • Aziatische rettich in een pittig bonensaus

    Aziatische rettich in een pittig bonensaus

    Aziatische rettich in een pittig bonensaus

Rettich smaakt naar radijs en is makkelijk te kopen bij toko`s en sommige supermarkten.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
600 g rettich in dunne reepjes gesneden
1 e zout
2 teentjes knoflook, fijn
1 e suiker
1 t groentebouillon
1 e sesamolie
2 e hete bonen saus (chili bean sauce)
stukje groen van lente-ui, heel fijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Wrijf rettich reepjes in met zout en laat voor 3 uur staan.
2. Lek vocht af van rettich en doen in een mengkom.
3. Meng alle ingrediënten voor jou bonensaus en men saus door rettich.
4. Laat afgedekt voor 8 uur in koelkast staan.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Serveer koud als salade of een bijgerecht bij een Aziatische tafel.

Op de laatste foto had ik een kleine Aziatische tafel samengesteld van: als basis zelf gemaakte noedels,
roerbak aubergines, roerbak plakjes kip met gember en ui, gestoofd runderborstlappen met wortel en rettich in een pittig bonensaus. Echt een heerlijke combinatie en vooral de rundvlees smaakt heel veel na de rundvlees die jij bij Bami rames speciaal krijgen bij de Chinees.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

naus_marijke avatar
naus_marijke 27-01-2013

Hiervoor mijn hartelijke dank, ik heb het favoriet gezet! Groetjes, Marijke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten