1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Aziatische rettich in een pittig bonensaus

Aziatische rettich in een pittig bonensaus

  • Aziatisch,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2013

Ingrediënten 6 personen


600 g rettich in dunne reepjes gesneden
1 e zout
2 teentjes knoflook, fijn
1 e suiker
1 t groentebouillon
1 e sesamolie
2 e hete bonen saus (chili bean sauce)
stukje groen van lente-ui, heel fijn



Aziatische rettich in een pittig bonensaus
Aziatische rettich in een pittig bonensaus
Aziatische rettich in een pittig bonensaus
Aziatische rettich in een pittig bonensaus

Rettich smaakt naar radijs en is makkelijk te kopen bij toko`s en sommige supermarkten.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Wrijf rettich reepjes in met zout en laat voor 3 uur staan.
2. Lek vocht af van rettich en doen in een mengkom.
3. Meng alle ingrediënten voor jou bonensaus en men saus door rettich.
4. Laat afgedekt voor 8 uur in koelkast staan.

Serveertip

Serveer koud als salade of een bijgerecht bij een Aziatische tafel.

Op de laatste foto had ik een kleine Aziatische tafel samengesteld van: als basis zelf gemaakte noedels,
roerbak aubergines, roerbak plakjes kip met gember en ui, gestoofd runderborstlappen met wortel en rettich in een pittig bonensaus. Echt een heerlijke combinatie en vooral de rundvlees smaakt heel veel na de rundvlees die jij bij Bami rames speciaal krijgen bij de Chinees.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top